Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

PASKAITA – DISKUSIJA

Kiti renginiai

Gegužės 12 dieną „Laiptų galerija“ profesionaliojo meno gerbėjus suburs į neeilinį GERĄ SEKMADIENĮ ŠIAULIUOSE. Tądien bus galima ne tik pasinaudoti paskutine galimybe aplankyti tapybos darbų parodą „XX a. lietuviškas koloritas“ iš Lietuvos dailės kolekcininkų fondo, bet ir pasiklausyti paskaitos-diskusijos apie parodą bei XX amžiaus lietuvių tapybos ypatumus.

„XX a. lietuviškas koloritas“ atskleidžia pagrindines ano laikmečio tapybos chrestomatines tiesas. Tai – tarsi savotiškas XX amžiaus lietuviškos tapybos vadovėlis, kurį norisi „skaityti“, tyrinėti, galbūt net ieškoti potėpių netobulumų, suteikiančių savotiško žavesio.

Apie plataus spektro XX a. lietuviškos tapybos koloritą bei jo pagrindinius atspalvius paskaitos-diskusijos metu pasakos menotyrininkė Kotryna Žukauskaitė. Paskaitoje taip pat dalyvaus parodai paveikslus suteikę kolekcininkai. Tad „Laiptų galerijos“ lankytojai turės išskirtinę galimybę užduoti įvairiausius klausimus, susijusius tiek su retais meno kūriniais, tiek ir su kolekcionavimu.

Ypatingą meninę vertę turinčiais kūriniais bus galima pasigrožėti nuo 11 iki 16 valandos. Parodos lankymas – nemokamas. Tuo tarpu norinčiųjų pasiklausyti paskaitos-diskusijos, „Laiptų galerija“ laukia nuo 13 valandos. Bilieto kaina 3 / 1,5 Eur.

Nepraleiskite išskirtinės galimybės išvysti retus Lietuvos dailės perlus. Kai kurie jų pirmą kartą eksponuojami ne tik „Laiptų galerijoje“, bet ir apskritai Lietuvoje!

Bilietų rezervacija tel. (+370 41) 200 643 / (+370 41) 200 642

El. p. [email protected], www.laiptai.com