Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Arūno Bubnio „Holokaustas Lietuvos provincijoje 1941 m.“ knygos pristatymas

Kiti renginiai

Lapkričio 4 d. 18 val. Šiaulių miesto kultūros centre „Laiptų galerija“ pristatoma hum. m. dr. Arūno Bubnio knyga „Holokaustas Lietuvos provincijoje 1941 m.“. Ši didelės apimties ir dokumentine medžiaga paremta studija prisideda prie suvokimo kokios apimties nusikaltimai vyko prieš 80 metų ir kad holokaustas didelė ne tik žydų, bet ir visų mūsų tragedija, kurios metu Lietuva neteko intelektinio, kultūrinio ir ekonominio potencialo, žuvo žmonių svajonės ir jų talentai.  

Autorius koncentruotai atskleidžia įvairius holokausto istorijos Lietuvoje aspektus. Skelbiami straipsniai temomis suskirstyti į penkis skyrius: „Didieji Lietuvos getai“, „Holokaustas provincijoje“, „Lietuvių policija ir holokaustas“, „Žydų turtas ir kultūros vertybės“ ir „Žydų gelbėjimas“.

Dr. Arūnas Bubnys Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Genocido ir rezistencijos tyrimo departamento direktorius, daugiausiai dirbantis lietuvių antinacinės rezistencijos 1941 – 1944 m., lenkų pogrindžio Lietuvoje Antrojo pasaulinio karo metais ir holokausto Lietuvoje temomis. Stažavosi Varšuvoje, Bremene, dirbo Koblenco ir Potsdamo archyvuose.  

Dalyvaus knygos autorius Arūnas Bubnys, moderuos Tarptautinės fenomenalaus istorinio teisingumo komisijos narė Ingrida Vilkienė. 

 

Laukiame Jūsų Lapkričio 4 d. 18 val.

Bilieto kaina 5 € ir 2,5 €

Įėjimas į renginius tik su Galimybių pasu.
tel. 841 200 643
el.p. t[email protected]