Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

„ŠUNIŠKOS“ REKOMENDACIJOS: GERIAUSIOS VIETOS PASIVAIKŠČIOJIMAMS SU ŠUNIMI

Parsisiųsti GPX
Trumpai apie maršrutą
Vidutinis
4.2 km
5 val.
8
Maršruto danga
95% Asfaltas
5% Žvyrkelis
1% Miško kelias

Jei į keliones leidžiatės su savo keturkoju augintiniu, jam ši kelionė taip pat turi patogi ir maloni. Štai pateikiame Šiauliuose gyvenančios škotų terjerės Majos „rekomendacijas“: vietas, į kurias ji gali įeiti į vidų, gauti vandens ir kt.

1. Kaip pasakojo Majos šeimininkė Justina, Majai labiausiai laiką patinka leisti gamtoje, kur daug įvairių kvapų bei begalė vietos išsilakstyti. Draugiškose vietose gyvūnams tiek šeimininkė, tiek Maja gali jaustis patogiai. Šiauliuose keturkojai gali apsilankyti restorane „Boho“, Šiaulių dailės galerijoje, „Valerijono“ arbatinėje, arbatinėje „Presto“, restorane „Leja“, „Space“ bare, pagardinti pasivaikščiojimus kava „Caffeine“.

2. Jei norisi ne tik pažinti gatvėse aptinkamus meninius akcentus, su augintiniais galima užsukti ir į Šiaulių dailės galeriją, bei koridoriuje įkurtą „wãpsva LT“ dizaino namų galeriją.

Šiauliai gali vadintis žaliu miestu, mat čia ne vienas parkas, daug žaliųjų erdvių. Miesto miegamųjų rajonų žaliosios zonos pritaikytos pasivaikščiojimams su keturkojais. Škotų terjerė Maja „rekomenduoja“ šias žaliąsias erdves ir parkus:

3. Centrinis miesto parkas. Centrinis parkas jau pritaikytas ramiam ir aktyviam poilsiui, Maja jau įvertino jo patrauklumą. Viskas labai gražėja, daug vietos pasiuostinėjimams, daug takelių pasivaikščiojimams bei yra šunų aptvaras! Maja džiaugiasi, jog miestas tvarkosi ir pagaliau ir centre galima rasti kur pasivaikščioti.

4. Talkšos ežero pakrantė, Talkšos ir Salduvės miško parkai. Prie Talkšos ežero pakrantės tikrai yra daug ką veikti, o smagiausia dalis Majai – ančių stebėjimas, na, kartais ir bandymas jas pagauti. Čia Maja sutinka daug kitų keturkojų. O kiek toliau paėjus nuo Talkšos ežero galima rasti ir Salduvės parką, kur pilna vietos pasilakstymams. Svarbu atminti, kad miško erdvėse gyvena ne tik paukšteliai, bet yra ir erkių. Reikia pasirūpinti apsaugomis iš anksto.

5. Saulės Laikrodžio aikštė. Netoli Talkšos ežero yra Saulės Laikrodžio aikštė su Šiaulių miesto simboliu Auksiniu berniuku – „Šauliu“. Visuomet smagu pasigrožėti šia vieta bei Majai palakstyti pievose, esančiose prie šios aikštės. Vakaro šviesose ta vieta atrodo tikrai magiškai.

6. Prisikėlimo aikštė ir Savivaldybės skveras. Maja ir jos šeimininkai labai džiaugiasi atsinaujinusia ir vis nenustojančia stebinti Prisikėlimo aikšte, kuri vasarą džiugina spalvotais fontanais, žiemą – Kalėdų egle. Na, o ir per kitas šventes ši aikštė puošia Šiaulius. Labai smagu, kad Šiaulių miesto savivaldybė nepamiršta ir keturkojų gyventojų, tad skvere prie savivaldybės įrengė gertuvę, kurioje gali atsigaivinti ir ištroškę keturkojai.

7. Bulvaras ir Kaštonų alėja. Atsinaujinęs bulvaras ir iš naujo atgimusi Kaštonų alėja – pagrindiniai traukos taškai pasivaikščiojimams. Kol keturkojų šeimininkai gėrisi meniniais inkliuzais, keturkojai pažindinasi ir žaidžia saugioje nuo automobilių, pėstiesiems skirtoje Vilniaus gatvės atkarpoje. Prie Gaidžio laikrodžio įrengta gertuvė keturkojams.

8. „Aušros“ muziejaus padaliniai. Prie muziejų veikia puikūs žydintys sodai, kuriuose gali apsilankyti ir keturkojai. Ch. Frenkelio vilos parko rožynas, Našlaitėlių sodas prie Venclauskių namų ar Žaliūkių malūnininko sodyba laukia keturkojų ir jų augintinių. Beje, Fotografijos muziejus keturkojus įleidžia ir į vidų. Menas ne tik žmonėms artimas.

Dar daugiau idėjų pasivaikščiojimams su keturkojais Šiauliuose rasite visitsiauliai.lt – keliaukite visi, keliaukite saugiai. Lauksime svečiuose!

Atsiliepimai

Komentuoti
  • Da
    Daiva
    2023-10-11

    Ei, pamiršote paminėti, kad PPC "Saulės miestas" yra pirmas prekybos centras Šiauliuose priimantis į savo namus ir šuniukus!

Išmanioji programėlė / Audio gidas

Tai - interaktyvi, naujoviška, šiuolaikinių technologijų sprendimais pagrįsta mokymosi ir kultūros pažinimo priemonė skirta Lietuvos ir užsienio lankytojams pažinti mūsų krašte esančius reikšmingus ir unikalius kultūros paveldo objektus bei žymius žmones