Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

ŽYGIS VISIEMS - MININT ŠV. JUOZAPO METUS

Kiti renginiai

Ar žinote, kur Kelmės rajone ir Šiaulių mieste yra šv. Popiežiaus Jono Pauliaus II relikvija? Kur įvyko pirmasis Marijos apsireiškimas Europoje? Kiek kryžių yra Kryžių kalne? Kurios Šiaulių rajono  bažnyčios grožiu pasidžiaugė žemaičių vyskupas Motiejus Valančius apysakoje „Palangos Juzė“? Visa tai ir daugiau Jūs sužinosite dalyvaudami piligriminiuose žygiuose.

Piligrimystės mėnesį pradėsime birželio 5 d. piligriminiu žygiu „Šeima – mūsų stiprybė“. Popiežius Pranciškus 2021 metus paskelbė Šeimų bei šeimos globėjo šv. Juozapo metais. Ta proga, Šiaulių rajono savivaldybė drauge su Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centru kviečia Šeimos metus simboliškai pažymėti leidžiantis į piligriminį žygį maršrutu Palendriai–Kurtuvėnai. Šioje piligriminėje kelionėje geriau pažinsite Palendrių Šv. Benedikto vienuolyną ir Kurtuvėnų Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčią ir joje esančią kriptą, pasigrožėsite kraštovaizdžiu ir gamtos stebuklais.

Ištvermės įveikiant kelionės iššūkius pareikalaus daugiau nei 30 km piligriminis žygis birželio 12 d. Palendriai–Tytuvėnai. Keliaudami iš vienos šventos vietos į kitą vedami religinių ir dvasinių tikslų  kreipsimės į šv. Antaną  – žygio globėją, prašydami apsaugos nuo ligų, prarastų daiktų sugrąžinimo ir kt. stebuklų. Telkšantys ežerai, natūralios gamtos plotai, istoriniai objektai, gamtos paminklai prisidės prie vidinių išgyvenimų padedančių augti ir tobulėti dvasiškai.

Minint šv. Juozapo metus kiekvienas esamas ir būsimas piligrimas kviečiamas birželio 19 d. dalyvauti žygyje  Tytuvėnai–Šiluva, sekti šventojo pavyzdžiu, stiprinti tikėjimą, įsipareigoti maldai  ir  geriems darbams.

Piligrimystės mėnesio kulminacija – birželio 26 d. piligriminis žygis Kryžių kalnas–Šiauliai. Žygis dedikuojamas Šeimų ir Šv. Jokūbo metams, šv. apaštalų Petro ir Pauliaus garbei. Tai galimybė aplankyti ne tik  unikalią  šventą vietą – Kryžių kalną, susipažinti su religiniu paveldu, gamtos objektais, bet ir įsiklausyti į save, atrasti ramybę, tikėjimą ir bendrystę.

Norinčius žygiuoti kviečiame registruotis į kiekvieną piligriminį žygį atskirai.

Šventiniai žygiai vyks visą birželio mėnesį, tačiau atrasti piligrimystę, įvairius objektus galima ištisus metus. Informacija apie žygius bus skelbiama interneto svetainėse.

 

Registracija į žygį birželio 19 d. Tytuvėnai– Šiluva

https://bit.ly/3bwxKAu

Registracija į žygį birželio 26 d. Kryžių kalnas– Šiauliai (VU ŠA Botanikos sodas)

https://form.jotform.com/211323543520038

2020 metų rugsėjo mėn. Kelmės, Raseinių, Šiaulių rajono ir Šiaulių miesto merų pasirašyta bendradarbiavimo sutartis skleisti religinio turizmo ir piligrimystės šalyje idėjas, skatinti lankyti religinius bei kultūrinius objektus ir kurti piligrimystės įvaizdį įgauna pagreitį šiais metais.