Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

ŽAIDIMAS „ŠIAULIAI. KELIONĖ LAIKU“

Kiti renginiai

NAUJAS TYRINĖJIMO, KŪRYBINIS IR MIESTO STATYMO ŽAIDIMAS –

„ŠIAULIAI. KELIONĖ LAIKU“

Šiaulių turizmo informacijos centras kartu su dizaino, istorijos, miesto antropologijos specialistais sukūrė tyrinėjimo, kūrybinį ir miesto statymo komandinį stalo žaidimą, kuriame žaidėjai „atras“ Šiaulių miestą per tris skirtingus laikmečius – nuo seniausių laikų, XVII-XX amžių iki pačių kuriamos miesto vizijos.

Susipažinti su edukaciniu žaidimu kviečiame kovo 9–11 d. 10–14.00 val. Šiaulių TIC konferencijų salėje (Vilniaus g. 213) nemokamai.

Žaidėjai galės tyrinėjant atskleisti centrinės miesto aikštės - Prisikėlimo aikštės - praeitį bei kurti Šiaulių ateitį. Žaidžiant sužinos daug įdomių istorinių faktų, detalių apie miesto centrinę aikštę ir Šiaulius. Tai dviejų etapų žaidimas: pirmasis – labiau pažintinis - apie Šiaulių praeitį, antrasis – kūrybinis, skatinantis sukurti miestą, kuriame norėtumėte gyventi: jie turės galimybę tapti kūrėjais bei architektais vizualizuos, modeliuos ir konstruos ateities miestą, kurio projektas yra paremtas biofilinio dizaino (atsigręžimo į gamtą) principu.

Šio žaidimo kūrėja, įvairių ekspozicijų, parodų bei edukacinių atrakcijų dizainerė – Zita Šulcienė teigia, kad „smagiausia yra tai, jog šis žaidimas pasakoja, o neklausia, o tai reiškia, kad čia nėra neįveikiamų užduočių, čia kiekvienas yra laimėtojas“. Dizainierė atvirauja, jog darbas prie šio unikalaus projekto jai nebuvo lengvas, tačiau labai įdomus ir artimas, nes tai – procesas, kuriame buvo ne tik daug kūrybos, bet ir istorijos. Kūrėja taip pat džiaugiasi, jog žaidimo gamybai panaudotos medžiagos 80 procentų yra ekologiškos bei perdirbtos.

Istorijos, archeologijos klausimais konsultavo archeologė, muziejininkė Virginija Ostašenkovienė, ne vienerius metus tyrinėjusi Šiaulių senamiestį. Idėją, kaip žaidžiant kurti miesto ateitį, patarė ir daug mokslinės medžiagos apie biofilinį dizainą atsiuntė dr. Jekaterina Lavrinec, miesto antropologė, Vilnius TECH Kūrybinių industrijų fakulteto docentė, miesto žaidimų ir tyrimų laboratorijos „Laimikis.lt“ kuratorė, Baltijos jūros regiono Kultūrinio planavimo (Hubs of Cultural Planning) tinklo bendrasteigėja.

Žaidimas skirtas tiek moksleiviams (3–12 kl.), tiek suaugusiems. Gali vesti edukatorius, galima žaisti patiems, individualiai. Numatoma žaidimo trukmė: 45 min. Užsisakant edukaciją, žaidimo kaina asmeniui - 3 Eur. Dalyvių skaičius: nuo 3 iki 30 asmenų.

Nuotraukos Gintauto Tumulio.