Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

VIEŠPATIE, NEJAUGI NEPRAŠVIS?

Koncertai

VIEŠPATIE, NEJAUGI NEPRAŠVIS?“
Justino Marcinkevičiaus kūrybą skaito Andrius Bialobžeskis

Kovo 12 d. 14 val. Šiaulių miesto kultūros centras „Laiptų galerija“ kviečia į poeto Justino Marcinkevičiaus (1930–2011) kūrybos popietę, pažymint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir poeto gimimo metines. Pagrindinė poeto tema – Lietuva, jos istorija ir dabartis, gamta ir kultūra, žmogus tėvynėje ir pasaulyje, jo egzistencinė problematika: laimė, pareiga, kančia, baimė, ištikimybė, dora, gerumas. Justino Marcinkevičiaus kūryba du kartus apdovanota Lietuvos valstybine premija, Lietuvos nacionaline literatūros ir meno premija, Baltijos asamblėjos premija, visuomeninė veikla – Lietuvos Santarvės premija, Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino I ir III laipsnio ordinais.

Žymus kino ir teatro aktorius Andrius Bialobžeskis skaitys poeto eilėraščius, tekstus, monologus, įžvalgas. Aktorius sako, jog vienintelis didžio poeto ginklas šioje žemėje buvo jo nepakartojamas žodis, kuriantis įstabų, mąslų pasaulį.

Aktorius Andrius Bialobžeskis, 1992 m. baigęs Lietuvos teatro ir muzikos akademiją, dirba Jaunimo teatre, apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi ir Sidabrine gerve.


Laukiame Jūsų kovo 12 d, 14 val. „Laiptų galerijoje“ (Žemaitės g. 83, Šiauliai)


Bilieto kaina 5 / 2,5 €