Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Unikalius virtualiosios realybės filmus jau galima išvysti ir Šiaulių istorijos muziejuje – duris atveria kino erdvė „Hexa Cinema“

Kinas

Laisvalaikio idėjų ieškančių miestiečių laukia naujas traukos taškas. Šiaulių istorijos muziejaus patalpose įsikurė virtualios realybės (VR) kino erdvė „Hexa Cinema“. Čia rodomų filmų įprastuose kino teatruose nepamatysite – unikalūs aukščiausios kokybės VR kino darbai kuriami specialiai „Hexa Cinema“ erdvėms, kurios nuo praėjusių metų rudens veikia Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Žiūrovams siūlomame repertuare – jau du šalies kino profesionalų sukurti filmai: režisieriaus Donato Ulvydo patriotinė juosta „Aš Lietuva“ ir nesenai pristatyta jaudinanti kelionė per atgijusius menininko Algio Kriščiūno paveikslus „Žaisti Gyvenimą“.

 

„Virtualiosios realybės inovacijos sparčiai braunasi į šiuolaikinį meno bei pramogų pasaulį. Tad džiaugiamės būdami vieni pirmųjų Lietuvoje, išdrįsusių pažaboti ir prisijaukinti šią technologiją. VR įranga leidžia patirti visai kitokius įspūdžius, negu žiūrint į ekraną įprastame kino teatre. Mes kviečiame žiūrovus filmuose dalyvauti, juos išgyventi ir užsidėjus virtualios realybės akinius – patiems žengti į tikrą kino pasaulį, aprėpiantį regos bei klausos pojūčius 360 laipsnių kampu. Per kelis mėnesius jau spėjome įsitikinti, kad ši patirtis abejingų nepalieka, žiūrovus iš kino seansų išlydime su nuostaba, susižavėjimu ar net ašaromis akyse. Siekiame, kad virtualios realybės kinas savo žiūrovą atrastų visoje Lietuvoje, tad su dideliu nekantrumu Šiauliuose laukiame pirmųjų lankytojų įspūdžių“, – pasakoja „Hexa Cinema“ vystytojas ir žinomas kino prodiuseris Žilvinas Naujokas.

 

Premjerinis „Hexa Cinema“ kino erdvėse pristatytas filmas – „Aš Lietuva“, kurį režisavo iš Šiaulių kilęs režisierius Donatas Ulvydas. Tai pirmasis kino filmas šalyje, nufilmuotas virtualios realybės kamera „Titan“, kuri fiksuoja vaizdą 360 laipsnių kampu. Žiūrovai kino seanso metu leidžiasi į kelionę per daugiau kaip 30 įvairiausių Lietuvos vietovių, o didžiausią įspūdį palieka paukščio skrydžio potyris, suteikiantis galimybę pažinti ir pamilti mūsų šalį iš naujo. Jausmingą rašytojos Akvilės Kavaliauskaitės poemą filme įgarsina aktorė Ilona Balsytė, o emocijas sustiprina kompozitoriaus Kipro Mašanausko muzikinis garso takelis.

 

„Nors Šiauliuose jau ne kartą teko pristatyti savo režisuotus filmus, kaskart jaučiu ypatingą jaudulį. Vis maloniai nustembu, kiek daug čia „savų“ žmonių – artimųjų, giminaičių, draugų, pažįstamų, klasės draugų ir mokytojų. Šįkart džiaugsmas dvigubas – į gimtinę sugrįžtu ne vien parodyti savo naujausią avantiūrą – virtualios realybės filmą, tačiau kartu ir atveriame naujos kino erdvės duris, kur nekantrauju susitikti su šiauliečiais ir seniai matytais bičiuliais“, – dalijasi filmo „Aš Lietuva“ režisierius Donatas Ulvydas.

 

Virtualios realybės kino pramogą išbandyti norintys miestečiai galės rinktis iš dviejų filmų – D. Ulvydo režisuotos juostos „Aš Lietuva“ ir vos prieš dvi dienas pristatytos „Žaisti Gyvenimą“ premjeros. „Žaisti Gyvenimą“ – tai animuotas virtualios realybės filmas, kuriame atgyja daugiau kaip 20 žinomo menininko Algio Kriščiūno paveikslų. Beveik pusės valandos trukmės filme A. Kriščiūno paveikslai tampa gyvomis istorijomis, kurias įgarsina atlikėjai Inga Jankauskaitė ir Mantas Jankavičius. Jaunesniems nei 18 metų ir lietuvių kalbos nesuprantantiems žiūrovams rekomenduojama muzikinė filmo versija be tekstinio įgarsinimo.

 

„Hexa Cinema“ kino erdvė Šiaulių istorijos muziejuje (adresu Aušros al. 47) veiks nuo antradienio iki sekmadienio. Standartiniai bilietai į rytinius kino seansus kainuoja 10 eurų (nuo 10 iki 12 val. darbo dienomis ir nuo 11 iki 12 val. savaitgaliais), o į dieninius kino seansus – 15 eurų (nuo 12 iki 18 val. darbo dienomis ir nuo 12 iki 17 val. savaitgaliais). Moksleiviams, studentams, senjorams bei negalią turintiems asmenims taikoma lengvatinė 10 eurų bilieto kaina į visus kino seansus. Į bilietų kainą taip pat įskaičiuotas ir apsilankymas muziejaus ekspozicijose. Kino seansų laikai skelbiami www.hexacinema.lt internetiniame puslapyje, bilietus galima įsigyti internetu ir kino erdvės kasoje. Virtualios realybės kino pramogos nerekomenduojamos jaunesniems kaip 6 metų vaikams.

 

„Hexa Cinema“ – tai virtualios realybės kino erdvės, nuo 2023 m. rugsėjo veikiančios Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Čia galite išvysti specialiai sukurtus, išskirtinius virtualios realybės filmus. Mūsų kino erdvėse naudojamos pažangiausios pasaulyje VR technologijos – jų dėka 360 laipsnių erdvės pojūtis žiūrovams suteikia galimybę patirti aukščiausios kokybės kino turinį ateities formatu. Nuo sausio mėnesio „Hexa Cinema“ repertuare – jau du lietuviški VR filmai: virtualios realybės patirtis „Aš Lietuva“ ir kelionė per atgijusių Algio Kriščiūno paveikslų istorijas „Žaisti Gyvenimą“.