Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Trys sonatos

Koncertai

„J. Brahmsas – kompozitorius, iš atlikėjo reikalaujantis gilaus požiūrio, įsijautimo, kruopštaus medžiagos studijavimo, atlikimo kultūros ir begalinio jausmingumo. Šias tris sonatas esu grojęs ne kartą, su įvairiais smuikininkais. Raimondas Butvila – artimas mano bičiulis, su juo bendraujame dar nuo studijų laikų. Esame surengę ne vieną bendrą pasirodymą tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Muzikuoti su šiuo kolega – vienas malonumas. Jis taip pat yra atlikęs visas tris J. Brahmso sonatas smuikui, bet su kitais pianistais. Taigi, dabar bus pirmasis kartas, kai mes šiuos kūrinius atliksime kartu.“ – sako pasaulyje žymus pianistas Alexander Paley.

Alexander Paley - Moldovoje gimęs pianistas, baigęs Maskvos konservatoriją. Pianisto tarptautinė karjera prasidėjo laimėjus pirmąją premiją J. S. Bacho konkurse Leipcige, Bosendorferio prizą ir Grand Prix konkurse Bulgarijoje. Po debiuto su JAV nacionaliniu simfoniniu orkestru, dienraštis „The Washington Post“ A. Paley pasirodymą pavadino „tiesiog nepriekaištingu“, tad ilgainiui pianistas ėmė koncertuoti su garsiausiais pasaulio orkestrais. Publika jam plojo atsistojusi, o kritikai negailėjo pagyrų už „akinantį techninį meistriškumą“, „įtikinantį atlikimą“, „asmenines interpretacijas“ ir „neįtikėtinai platų repertuarą“. Bėgant metams, A. Paley žvaigždė negęsta – pianistas kasmet surengia apie 80 koncertų visame pasaulyje.

Raimondas Butvila baigęs Lietuvos Valstybinę Konservatoriją, Eugenijau Paulausko smuiko klasę toliau stažuotis pasirinko Maskvos P. I. Čaikovskio Konservatoriją. Aspirantūros studijas smuikininkas baigė prof. V. Klimovo klasėje. 1993 m. pagal Lietuvos – Venesuelos kūrybinio bendradarbiavimo sutartį, išvyko į šią Pietų Amerikos šalį. Karakase buvo Emilio Friedmano Koledžo Muzikiniu Direktoriumi ir Menų Universiteto (UNEARTE) profesoriumi, per 18 metų paruošė kelias profesionalių muzikų kartas. Kaip solistas, dažnai grojo su Venesuelos orkestrais, atlikdamas pagrindinį koncertų smuikui repertuarą. Grojo daug kamerinės muzikos,  buvo Trio Academico Emil Friedman narys.

 

Programoje J. Brahms sonatos:

Sonata Nr 1, G-dur, op.78

Sonata Nr 2, A-dur, op.100

Sonata Nr 3, d-moll, op.108

 

Atlikėjai:

Raimondas Butvila (smuikas)

Alexander Paley (fortepijonas)

 

Bilietų kaina 15 € ir 10 € (su nuolaida)

Nuolaida taikoma moksleiviams, studentams, senjorams ir neįgaliems pateikus pažymėjimą.

Bilietus galite įsigyti Polifonijos kasoje (Aušros al. 15) ir visose Ticket Market kasose bei internetu: https://www.ticketmarket.lt Bilietų rezervacija telefonu: (8 41) 52 52 07