Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Tarptautinis breiko turnyras SUN CITY BATTLE ‘24

Sportas

Breiko žvaigždės rinksis Šiauliuose!

Jau balandžio 27 dieną Šiauliuose, breiko mėgėjų dėmesį prikaustys neeilinis renginys „Sun City Battle24, kuriame galėsime išvysti ne tik pasaulinio lygio breiko teisėjus ir šokėjus, bet ir Lietuvos Olimpinę viltį Dominyką Banevič (B-girl Nicka), kuri jau ne kartą įrodė esanti viena geriausių breiko šokėjų pasaulyje merginų kategorijoje. Sovo sugebėjimus demonstruos aukšto meistriškumo šokėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos, Lenkijos bei Estijos nacionalinių rinktinių nariai bei „RedBull BC One“ renginių atrankų dalyviai.

 “Šiauliai nuo seno garsėjo kaip Lietuvos breiko sostinė, kuomet Lietuvos ir Pabaltijo šokių aikštelėse karaliavo šiauliečių vaikinų breiko grupė REAL TIME MODIFY, kuriai šiemet sukanka jau 25-eri metai. Vedini noro ir toliau puoselėti bei populiarinti breiko kultūrą bei įprasminti savo grupės pramintus takus, kolektyviai nusprendėme jubiliejaus proga imtis organziuoti šį renginį” – sako vienas iš grupės narių bei renginio organizatorių Justas Niauronis.

Bus fiksuojami “Išskirtiniai pasiekimai”

Renginio metu bus siekiami ir “Išskirtiniai pasiekimai“ (rekordai) - bus fiksuojami daugiausia apsisukimų ant galvos, ant nugaros ir „Windmill“ pratimo pakartojimų. Agentūra “Factum” patvirtino, kad šiuo metu oficialiai jokių išskirtinių pasiekimų breiko sferoje Lietuvoje nėra užfiksuota, tad yra labai didelė tikimybė, kad turėsime oficialius rekordininkus Lietuvos breiko padangėje.

“Nesinorėjo eilinio renginuko, norime žmonėms pristatyti įdomų ir išskirtinį reginį, kuriame visi  jaustųsi dalyviais ir galėtų pasimėgauti nuostabiu renginiu. Manau, kad gero renginio “ingredientai” - tai talentingi šokėjai, užvedanti muzika ir už galvų susiėmę žiūrovai, ovacijomis palaikantys šokėjus. Renginyje žiūrovų bei dalyvių lauks paruošti siurprizai. Norime parodyti ne tik, kad breikas Lietuvoje gyvas, bet, kad breiko renginys gali būti įdomus ir įtraukiantis kaip geras filmas. Norisi suteikti progą jauniesiems šokėjams pasisemti žinių, dvasios ir patirties iš senosios kartos. Ta proga pirmą kartą Lietuvoje organizuojama kategorija OG 35+. Senosios kartos šokėjai  įžengs į aikštelę parodyti, kaip dar įmanoma judėti bei pasidalins savo breiko dvasia. Bendrai  paruošėme net 6-ias skirtingas kategorijas, kur kiekvienas pagal savo amžių bei meistriškumą  galės rasti sau tinkamą varžovą.” – sako “Extreme” šokių studijos vadovas bei renginio organizatorius Darius Marcinkus.

Lietuvos čempionato dalis

Šis renginys turi ir oficialų statusą - Lietuvos breiko čempionato kvalifikacinis etapas, kurio rėmėjas Lietuvos sportinių šokių federacija. Tad šokėjų surinkti taškai skaičiuosis į bendrą įskaitą ir taip paaiškės, kas turės teisę dalyvauti finaliname renginyje Vilniuje. Šokėjai varžysis U12, U16, U16+B-Girls, U16+B-Boys ir nereitingines papildomos kategorijos Open Pro, bei OG 35+ kategorijose.

Renginio organizatoriai džiaugiasi, kad į kvietimą atsiliepė pačios ryškiausios breiko kultūros žvaigždės. Renginį ves legendinis Dainius Žebrauskas - Skuzdėliukas, šokių aikštelę savo ritmais kaitins ne ką mažiau legendinis, tikras savo amato virtuozas  DJ Tomche. O ant teisėjų pakylos šokėjų likimus spręs B-Boy Minigun (Lenkija), B-Boy AnJuicy (Latvija) ir pasaulinio mąsto žvaigždė, Lietuvoje pirmą kartą viešėsintis Red Bull BC One All Stars komandos narys B-Boy Sunni (D.Britanija).

Bilietus platina www.ticketmarket.lt