Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Tapybos paroda ROKAS SU TEPTUKAIS II

Parodos

2024 M. VASARIO 29 D., KETVIRTADIENĮ,18.00 „Laiptų galerijoje“ Tapybos paroda ROKAS SU TEPTUKAIS II

Vasario 29 d. 18 val. – ypatingą metų dieną – ypatinga dviejų menininkų, Sauliaus Urbonavičiaus-Samo ir Ginto Banio tapybos paroda ROKAS SU TEPTUKAIS II.

Tai reta proga pamatyti dviejų energija trykštančių muzikantų – Ginto Banio ir Sauliaus Urbonavičiaus-Samo kūrybą. Pasirodo, jie ne tik groja, kuria dainas, bet ir stovi prie molbertų. Tiesa, Samas tai daro vis rečiau, o G. Banys vis dažniau.

Parodos pavadinimas sufleruoja, kad menininkai roką ne tik girdi, bet ir… mato. Galvose susikaupusios filosofinės, prasmių paieškos sugula spalvingais potėpiais ant drobių.

Parodoje eksponuojami darbai atveria SAMO – grupės „BIX“ įkūrėjo ir lyderio, TV projektų prodiuserio – tapybos ir dizaino kelio pradžią. Tai jaunatvišku maksimalizmu dvelkiantys paveikslai – siurrealistiški, fantasmagoriški siužetai, atlikti solidžia tapybos maniera. Sauliaus Urbonavičiaus kūriniai, atsiradę iš autentiškumo ir iššūkių, atspindi menininko asmeninį vystymąsi ir taip netolimą laikmetį, kai laisvės vėjas įsiveržė kartu su Roko maršais per Lietuvą.

Gintas Banys – tapantis muzikantas, grupės „Pelenai“ įkūrėjas, bosistas, dainų autorius. Pagrindiniai jo figūratyvinių paveikslų herojai – žmonės. Stebėdamas žmones G. Banys pasineria į jų pasaulį, pasirinkdamas mišrų realizmo ir poparto vaizdavimo būdą. Ginto darbai labiausiai žavi realaus ir išgalvoto sinteze, realistinės tapybos ir fantazijos sąjunga, kuri dažnai primena sapno pasaulį – apčiuopiamiausią pasąmonės išraišką. Čia ir slypi jų paveikumas.

Roko muzika, gimusi kaip laisvės, meilės ir mirties metafora, išaugo į savitą kūrybine laisve alsuojantį gyvenimo būdą. Parodos atidaryme žiūrovų laukia siurprizas – Gintauto Gascevičiaus-Ginc muzikinis performansas.

Parodą pristatys Ričardas Jakutis.

Kviečiame į nepaprastų potyrių vakarą „Laiptų galerijoje“, Žemaitės g. 83, Šiauliai

Paroda veiks iki kovo 19 d.