Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Tapybos darbų paroda iš Lietuvos dailės kolekcininkų fondų „XX a. lietuviškas koloritas“

Parodos

Balandžio 19 d. 18 val. „Laiptų galerijoje“ atidaroma išskirtinė tapybos darbų paroda iš Lietuvos dailės kolekcininkų fondų – „XX a. lietuviškas koloritas“. Kai kurie paveikslai bus eksponuojami pirmą kartą ne tik Šiauliuose, bet ir Lietuvoje. Tad „Laiptų galerijos“ lankytojai turės unikalią galimybę šiuos meno kūrinius išvysti pirmieji!

Kolekcininkai iš visos Lietuvos yra prikaupę daugybę dailės perlų. Parodos metu bus galima pamatyti lietuvių tapybos korifėjų A. Gudaičio, A. Galdiko, V. Vizgirdos, J. Švažo, K. Varnelio, V. Kasiulio, A. Martinaičio, A. Petrulio, A. Švėgždos, A. Skačkausko, K. Dereškevičiaus ir kt. kūrinius iš R. ir A. Zabulių, V. ir D. Jurgaičių, J. Ir E. Rimšelių, J. Ir A. Jankauskų, K. Bimbos, E. Jakubausko, S. Matuzo, V. Gaurelio ir kt. kolekcijų.

Kolekcininkai išsaugojo daug retų kūrinių, kurie karų, okupacijų metu galėjo žūti. Privačios kolekcijos neretai tampa net ir muziejais, kaip pavyzdžiui, MO ar Tartle. Kolekcionavimas yra vienas iš įdomesnio gyvenimo elementų. Įdomu rinkti ir istorinius paveikslus, ir savo laikmečio dailininkų – tų, su kuriais gali pasėdėti jų dirbtuvėje, išgerti taurę vyno ar stipresnio trunko, padiskutuoti ir išeidamas išsinešti neseniai nutapytą paveikslą.

Didžiulė pagarba kolekcininkams, kurie nusipirkę meno kūrinį neslepia jo savo buduaruose po devyniais užraktais, o skolina jį muziejams, galerijoms, kad juo galėtų žavėtis visi dailės mylėtojai. Taip gimė ir ši paroda. Džiugu, kad kiekvienas paveikslas, iškeliavęs iš dailininko dirbtuvės, turi savo gyvenimo istoriją. Šia paroda siekiama paskatinti visuomenę kolekcionuoti, nes tai – vienas iš gyvenimo džiaugsmų, turintis ypatingą vertę.

Parodą „XX a. lietuviškas koloritas“ pristatys dailės kritikas ir rašytojas dr. Vidas Poškus.

Paroda bus eksponuojama iki gegužės 12 d.