Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

susitikimas su SIGITU PRANCUIČIU

Kiti renginiai

2024 m. vasario 24 d. 13 val. susitikimas su Sigitu Prancuičiu „Laiptų galerijoje“

Sigito Prancuičio tapybos, objektų ir asambliažų parodai artėjant į pabaigą kviečiame lankytojus į susitikimą su autoriumi ir pokalbį apie kūrybą.

S. Prancuitis – unikalus, įvairiausiomis technikomis dirbantis ir daug skirtingų temų kūryboje paliečiantis menininkas.
„Prislopintas spalvos švytėjimas“, – taip apie dailininko Sigito Prancuičio paveikslus yra rašęs prof. Vytenis Rimkus. Ne vieną žavi toji pilka menininko paveikslų spalva. Tuo tarpu jo asambliažai, ryškūs, netikėti, išskirtinai filosofiški.

Pakalbėjus su ne vienu šiauliečiu dailininku, išgirsti – Sigitas Prancuitis mano pirmasis mokytojas, mat jis ilgus metus dėstė Šiaulių dailės mokykloje. Meno vertintojai tik jam atvykus į Šiaulius, suprato – miestas sulaukė puikaus menininko. Dailininkas nesiblaškė, pradėjęs kūrybinį darbą, šiame mieste ir liko.

Apie viską – kūrybą, filosofiją ir gyvenimą Šiauliuose kviečiame padiskutuoti ir pasiklausyti jaukios popietės „Laiptų galerijoje“ metu. Tikimės, jog Sigitas Prancuitis ne tik atskleis, kaip gimsta jo kūryba, bet ir kas joje užkoduota – ko iš pirmo žvilgsnio nemato žiūrovas.

Susitikimas–diskusija su menininku Sigitu Prancuičiu vyks vasario 24 d. 13 val. „Laiptų galerijoje“ (Žemaitės g. 83, Šiauliai).
Renginys nemokamas.