Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Susitikimas su dailininku ERNESTU ŽVAIGŽDINU

Kiti renginiai

BALANDŽIO 14 D. GERAS SEKMADIENIS ŠIAULIUOSE

13 val. SUSITIKIMAS SU DAILININKU Ernestu Žvaigždinu „Laiptų galerijoje“.

11 – 16 val. Ernesto Žvaigždino tapybos parodos VIZITAS IŠ MAŽOSIOS LIETUVOS ir Remigijaus Venckaus tapybos parodos LAISVĖ IR ATSITIKTINUMAS lankymas.

Renginiai nemokami!

_______________________________________________________________________________________________________________

​Jau tapo tradicija, kad Šiaulių kultūros centre „Laiptų galerija“ baigiantis parodoms jų autoriai dar kartą pokalbiams ir diskusijoms susitinka su dailės mylėtojais. Balandžio 14 d. 13 val. baigiantis klaipėdiečio tapytojo Ernesto Žvaigždino parodai „Vizitas iš Mažosios Lietuvos“ jos autorius dar kartą atvyks į Šiaulius. Susitikimas įvyks „Gero sekmadienio Šiauliuose“ rėmuose. Bus proga pasiklausyti jo minčių apie tapybą, besibaigiančią parodą, bus malonu išgirsti parodos lankytojų atsiliepimus, nuomonę.

​Tai pirmoji Ernesto Žvaigždino paroda Šiauliuose. Autorius stebina šiltomis spalvomis, netikėta paveikslų faktūra, pamario krašto tematika, urbanistiniais pajūrio motyvais. Medžiai, prie molo susiglaudę laivai, namai, žmonės tarsi sudėlioti iš atskirų kvadratėlių, kurie tai išsiskiria, tai vėl susilieja. Vėlesniuose darbuose spalvos tampa kiek kaitresnės, ima dominuoti impresionistiniai motyvai. Visgi autorius pabrėžia, jog jam svarbiausias pirmasis įspūdis.

​Dailininko drobės rodytos Austrijoje, Danijoje, Vokietijoje, JAV. Linkime mielo susitikimo ir Šiauliuose.

Lauksime Jūsų, balandžio 14 d. 13 val., ŠMKC „Laiptų galerijoje“.