Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Susitikimas–diskusija su tapytoja Egle Velaniškyte

Kiti renginiai

Iškart po Eglės Velaniškytės tapybos darbų parodos AŠ ATEINU atidarymo, sausio 13 d. 13 val.,
„Laiptų galerijos“ lankytojai kviečiami į susitikimą su autore. Tądien žinoma tapytoja kvies ne tik pakeliauti jos kūrybos takais, bet ir prisijungti prie prasmingos diskusijos, kurią moderuos kunigas, teologijos mokslų licenciatas Algirdas Dauknys.

 

Vienas svarbiausių dailininkės kūrybos „arkliukų“ – religinė tematika. Simboliška, kad šįkart diskusijai apie meną ir tikėjimo paslaptis Eglė Velaniškytė įsitrauks ne su kuo kitu, o su dvasininku. Kalbėdama apie savo parodą, Eglė Velaniškytė sako, kad ji nesiekianti lyginti savo darbų su ankstesniais šventųjų paveikslais. Jos tikslas – pajusti XXI amžiaus žmogaus mąstymą bei santykį su DIEVU. Tad pokalbis su kunigu Algirdu Daukniu, tikėtina, gali įgauti pačių įvairiausių spalvų ir atspalvių.

Jaukios popietės metu Eglė Velaniškytė pasidalins ir mintimis apie tai, kaip gimsta jos kūryba. Į susitikimą su autore atvykę lankytojai turės galimybę užduoti jiems rūpimus klausimus ne tik apie „Laiptų galerijoje“ eksponuojamus darbus, bet ir apie meną plačiąja prasme.

Susitikimas–diskusija su tapytoja Eglė Velaniškyte vyks „Laiptų galerijoje“ (Žemaitės g. 83, Šiauliai).
Pradžia – 13 val.
Renginys nemokamas.