Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

SUDIE, KVAILIAI! | PRANCŪZŲ KINO FESTIVALIS „ŽIEMOS EKRANAI“

Kinas

Vasario 5 d., šeštadienį, 18.00 val. Šiaulių dailės galerijoje (Vilniaus g. 245) vyks filmo „Sudie, kvailiai!“ peržiūra. 

_ _ _

Bilieto kaina – 3 Eur, 2 Eur su nuolaida (moksleiviai, studentai, senjorai).
Seansuose bus prašoma pateikti galiojantį Galimybių pasą.

_ _ _ 

DAUGIAU APIE FILMĄ:

 

Režisierius – Albert Dupontel

Vaidina: Virginie Efira, Albert Dupontel, Michel Vuillermoz, Nicolas Marié

Trukmė – 87 min. Išleidimo metai – 2020. N-13

Sulaukusi 43-ijų, Siuzė Trappet išgirsta negailestingą diagnozę, ji serga nepagydoma liga ir gyveni jai liko vos keli mėnesiai. Nebeturinti ko prarasti, moteris ryžtasi paskutiniam išbandymui – surasti prieš daugybę metų įvaikinti atiduotą sūnų. Biurokratiniais labirintais klajojančią moterį likimas suveda su JB, darbo nustekentu programuotoju, ir Ponu Blin, aklu ligoninės archyvų darbuotoju. Nuostabą kelianti trijulė seka Siuzės sūnaus pėdsakais, ir jų nuotykių galėtų pavydėtų net rimčiausi veiksmo filmų herojai.

Septyniais „Cezariais“ apdovanota ir geriausiu metų filmu pripažinta komedija – tai siautulinga vizuali opera, kurioje savo vietą randa ir lyriška istorija, ir absurdiškų situacijų komiškas tikrumas.

Režisierius, scenaristas, aktorius ir komikas Albert Dupontel (1964) karjerą kine pradėjo kaip aktorius, dirbo su Jacques Audiard, Gaspar Noé, Jean-Pierre Jeunet, Jean Becker ir kitais režisieriais. Dupontel režisūrinis debiutas „Bernie“ (1996) sulaukė didelės sėkmės Prancūzijoje. „Iki pasimatymo ten viršuje“ (2017) pelnė penkis „Cezario“ apdovanojimus, tarp jų ir geriausio režisieriaus. „Sudie, kvailiai!“ (2020) - tai jau septintas pilno metro filmas, įvertintas net septyniais „Cezario“ apdovanojimais ir pripažintas geriausiu metų filmu Prancūzijoje.

_ _ _

Prancūziškas kinas gali būti visoks: nuo nostalgiškų Simone Signoret, Jean-Paul Belmondo juostų iki šių dienų drąsių jaunųjų kūrėjų bandymų – tą įrodys jau 17-ąjį kartą vyksiantis prancūzų kino festivalis „Žiemos ekranai“, drąsiai atnaujinęs ne tik savo įvaizdį, bet kartu išsigryninęs ir savo tikslą: pristatyti įdomiausių pradedančių prancūzų kūrėjų filmus, kuriuose – svarbiausias šių dienų aktualijas įvaizdinančios temos.

_ _ _

Organizatorius: Prancūzų institutas Lietuvoje.

Partneriai: Aiku Floral, Bretalita, Pamėnkalnio galerija, „Smells like Spells“, „Sviestas sviestuotas“, „Sweet Spot Pastry“.

Informaciniai partneriai: „JCDecaux“,„LRT“,„Moteris“, „Žmonės“.

Draugai: „Agila“, „ArleKinas“, „Forum Cinemas“, „Garsas“, „Geros kokybės“, „Kauno kultūros centras“, „Palangos gintaro muziejus“, „Palangos kurorto muziejus“, „Pasaka“, „Plungės viešoji biblioteka“,„Romuva“, „Šiaulių dailės galerija“, „Skalvija“, „Spindulys“.

Daugiau informacijos apie festivalį: www.ziemosekranai.lt