Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Širdies ritmu

Koncertai

Gražiausios romantizmo laikų prancūzų kompozicijos, legendinės lietuvių kompozitorių dainos bei Gicomo Puccinio ir Gioachino Rossinio žinomiausios arijos nuskambės koncerte “Širdies ritmu”. Solistės Dovilės Kazonaitės ir Tado Motiečiaus (akordeonas) duetas pristatys savo mėgiamiausius kūrėjus ir skambiausius jų kūrinius, vildamasis, kad ir klausytojus ši muzika pavergs taip, kaip ji pakerėjo atlikėjus.

D. Kazonaitė jau ne vienerius metus su meile atlieka prancūziško dvelksmo turinčius kūrinius, su arijomis jai teko susidurti nuo 2013 m. pasirodant įvairiuose vaidmenyse Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatre (LNOBT) statomuose pasirodymuose, o lietuvių kompozitorių dainas sava kalba, saviems klausytojams solistei visuomet smagu atlikti. D. Kazonaitė buvo pastebėta ir įvertinta kritikų Lietuvos operos ir baleto teatro gastrolių Tel Avivo operos teatre metu, atlikusi Kerubino vaidmenį operoje “Figaro vedybos” (kompozitorius Wolfgang Amadeus Mozart). Dainininkė girta už aktorinį meistriškumą ir gražų balso tembrą. Už grafienės Gabrielės vaidmenį Johanno Strausso operetėje “Vienos kraujas” solistė 2017 m. pelnė “Operos vilties” premiją. LNOBT scenoje D. Kazonaitė taip pat pasirodė Barbarinos vaidmenyje “Figaro vedybose”, atliko Aninos vaidmenį “Traviatoje” (Giuseppe Verdi) ir Mersedes operoje “Karmen” (Georges Bizet). Solistė per savo karjeros metus taip pat bendradarbiavo su valstybiniu dainų ir šokių ansambliu “Lietuva”, Vilniaus city opera, Baltijos kameriniu teatru, choru “Aidija”, Klaipėdos kameriniu orkestru, rengia koncertines programas su Čiurlionio kvartetu, su scenos bendražygiu Tadu Motiečiumi sukūrė monospektaklį “Žemė prašė, kad žmonės mirtų” pagal Felikso Bajoro “Sakmių siuitą”.

T. Motiečius yra jaunas, tačiau jau pripažinimo sulaukęs akordeonistas. Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų mokykloje mokėsi Marytės Markevičienės klasėje ir jau nuo antrųjų muzikos mokymosi metų pradėjo dalyvauti konkursuose ir koncertuoti. Muzikantas yra daugiau nei trisdešimties respublikinių ir tarptautinių konkursų visame pasaulyje laureatas. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijavo pas profesorių Raimondą Sviackevičių, tačiau akordeonistas siekė dar daugiau žinių ir patirties, tad 2014 m. tarptautinės mainų programos dėka išvyko studijuoti į Karališkąją Danijos muzikos akademiją, pas vieną žymiausių pasaulio pedagogų Geirą Draugsvollą, dalyvavo ir daugelio kitų žymių pasaulio pedagogų meistriškumo kursuose.

Akordeonistas groja įvairios sudėties ansambliuose, su įvairialypiais teatro kūrėjais dalyvauja unikaliuose meniniuose projektuose, su kitų sričių muzikantais dalyvauja inovatyviuose kamerinės, šiuolaikinės, džiazo, vokalinės muzikos projektuose, koncertuoja ir kaip solistas.. Anksčiau bendradarbiavo su LNOBT, Klaipėdos valstybiniu muzikiniu teatru, Baltijos kameriniu operos teatru, Vilniaus teatru “Lėlė”, valstybiniu choru “Vilnius”.

Duetas kartu koncertuoja jau ne vienerius metus, o programa “Širdies ritmu” yra tarsi dueto vizitinė kortelė, joje sudėtos širdingiausios ir įdomiausios išskirtinių ir gerai pažįstamų kompozitorių kompozicijos. Programoje skambės Reynaldo Hahn, Francis Poulenc, Leo Delibes, Giedriaus Kuprevičiaus, Juozo Gruodžio, Vlado Jakubėno, Balio Dvariono ir kitų kompozitorių darbai.