Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Sigito Burneckio aliejinės tapybos paroda NUOTAIKA

Parodos

Gegužės 14 d. 18 val. „Laiptų galerijoje“ duris atvers šiauliečio dailininko Sigito Burneckio aliejinės tapybos paroda „Nuotaika“.

Sigito Burneckio kūrybos laukas gana įvairus: tapyba, grafika, akvarelė. Dailininkas sukūręs galybę ekslibrisų linoraižinio ir šilkografijos technikomis, daugybę kartų dalyvavęs parodose Lietuvoje ir užsienyje. Iš viso autorius yra dalyvavęs net 260 įvairiausių parodų – tapybos, akvarelės, miniatiūrų.

Dailininko tapyboje dominuoja peizažai. Juose matomas spalvų ir atspalvių žaismas, skirtingos nuotaikos, įsivaizduojami gamtos momentai. Anot autoriaus, peizažas – tai akimirka, kurią tu išreiški ir pateiki žiūrovui, o tos akimirkos kyla iš pojūčių ir prisiminimų. Pradėjęs tapyti, negali sustoti…

Sigitas Burneckis mano, kad menininku tampama ne iš karto. Tik tuomet, kai žiūrovas, auditorija, pradeda atpažinti autorių, jį galima laikyti aktyviu menininku. Dalyvavimas parodose suteikia dailininkui galimybę pasitikrinti, ar einama teisinga linkme bei kokį lygį pavyko pasiekti sukurtais darbais. Kūryba tampa gyvenimo varikliu, saviraiškos galimybe.

Autorius gimė 1952 m. Radviliškio rajone, Stalmokų kaime. Mokėsi Šiaulėnų pradinėje mokykloje. Tėvams persikėlus gyventi į Šiaulius, čia baigė 7 vidurinę mokyklą. Nuo to laiko visi pagrindiniai menininko gyvenimo įvykiai susiję su Šiauliais – Sigitas Burneckis baigė Šiaulių dailės mokyklą, vėliau įgijo piešimo, braižybos ir darbų mokytojo diplomą tuometiniame Šiaulių pedagoginiame institute, dirbo mokytoju, kūrė, dalyvavo pirmosiose parodose.

Sigito Burneckio aliejinės tapybos parodą „Nuotaika“ pristatys Michalina Adomavičienė.

Kviečiame apsilankyti parodos atidaryme gegužės 14 d. 18 val. „Laiptų galerijoje“ (Žemaitės g. 83, Šiauliai).

Renginys nemokamas!
Paroda bus eksponuojama iki gegužės 25 d.