Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Šiaulių kultūros centro teatro studijos „Gūžta“ poezijos spektaklis pagal M. Martinaitį „Kukučio ieškonės“, skirtas Tarptautinei teatro dienai

Spektakliai

Kovo 27 d. 15 val. Šiaulių kultūros centro Didžiojoje koncertų salėje bus rodoma premjera – Šiaulių kultūros centro teatro studijos „Gūžta“ (meno vad. Lina Jankauskaitė-Peleckienė) poezijos spektaklis „Kukučio ieškonės“ pagal M. Martinaičio kūrybą.

Marcelijaus Martinaičio eilėraščių rinkinys „Kukučio baladės“, išleistas 1977 m., yra vienas labiausiai žinomų ir įvertintų darbų, reikšmingas ne tik kaip literatūros objektas, bet ir kaip kultūrinis reiškinys. Jaunimas dažnai kelia klausimus apie savo tapatybę, gyvenimo prasmę ir vietą pasaulyje. „Kukučio baladės“ gvildena šiuos klausimus, tyrinėjant žmogaus vidinį pasaulį ir jo ryšius su išorės pasauliu, siūlydamos giluminius svarstymus apie egzistencijos prasmes. Šiaulių kultūros centro teatro studijos „Gūžta“ spektaklio premjeroje taip pat atsispindės šie aspektai...

Apie spektaklį: 

Prieš 47 metus gimė Kukutis. Kas jis? Kur jis gyvena? Kada ir kur galime jį sutikti? Koks jis? Ar gali būti, kad kiekvienas – aš ir Tu, mes visi, savo viduje nešiojamės po Kukutį? Gal mes esame Kukučiai? Šiuos ir daugelį kitų klausimų savo spektaklyje „Kukučio ieškonės“ užduos Šiaulių kultūros centro teatro studija „Gūžta“. Jei nuspręsite ateiti į šį spektaklį  – pasiruoškite… Jūsų laukia neįprastas poezijos spektaklis. Greičiau tai vakarėlis, kuriame garsiai, išraiškingai suskambės ne tik M. Martinaičio tekstai, bet ir originali projekto „punktò“ muzika. Iki pasimatymo, Kukučiai!

Režisierė – Lina Jankauskaitė-Peleckienė
Choreografė – Gerda Kalakauskaitė
Dailininkė – Urtė Augustinavičiūtė 
Muzika – „punktò“ 
Trukmė – 50 min.

Reikalinga registracija tel. +370 683 57 691 arba Šiaulių kultūros centro kasoje. Kasos darbo laikas darbo dienomis 9–18 val., VI–VII 1 val. prieš renginį.

Spektaklis rekomenduojamas auditorijai nuo 14 metų.

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.

Šiaulių kultūros centro archyvo nuotr.