Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

RIMANTO MILKINTO SKULPTŪRŲ PARODA „INTARPAI“

Parodos

2022 m. lapkričio 25 d. – gruodžio 17 d. Šiaulių dailės galerijoje veiks Rimanto Milkinto skulptūrų paroda „Intarpai“.

Parodos atidarymas vyks lapkričio 25 d., penktadienį, 17.30 val. Šiaulių dailės galerijoje. Parodos atidarymo metu lankymas nemokamas.

 

APIE PARODĄ

Savo naujausioje parodoje „Intarpai“ Rimantas Milkintas pristatys per pastaruosius tris metus sukurtus darbus, reflektuojančius 2020–2022 m. aktualijas.

Ekspozicijos kūriniai analizuoja įvykių cikliškumo bei rutinos reikšmę kasdienybėje. Intarpais parodoje suvokiami patys kūriniai, kurie įvykių apsuptyje iškyla kaip įprasto, buvusio gyvenimo epizodai. Kiekvienam svarbus noras išlaikyti įpročius karo ir pandemijos fone atrodo nebeįmanomas ar bent per ne lyg apribotas, o jo vietą užima prisitaikymas. Iš plieninių sijų kuriamos formos ir kinetiniai junginiai primena šiuos išgyvenimus bei sudaro cikliškumo įspūdį, atskleisdami neišvengiamus istorijos pasikartojimus. Nuolatos patiriamų pakilimų ir negandų apsuptyje, abstrakti, minimali kūrinių forma Rimanto Milkinto parodoje „Intarpai“ leidžia atsiskleisti individualių bei visuotinių išgyvenimų kompleksiškumui.

Skulptoriaus Rimanto Milkinto kūryba pasižymi formų ir linijų grakštumu bei medžiagos ir idėjos santykio vientisumu. Menininko darbams būdinga atvira konstrukcija, reikšminė forma, menamo judesio efekto kūrimas erdvėje, dialogo vystymas su aplinka ir žiūrovu. Skulptorius kuria iš statybinių medžiagų: plieninių sijų, faneros, o vis dažniau galima pastebėti ir rastus, jau naudotus elementus, turinčius savo istoriją ir tapusius šiandienos artefaktais. Kūriniuose konceptualia kalba išreiškiami autoriaus pastebėjimai, šiandien aktualių temų refleksijos, nevengiant net tokių sunkių temų, kaip karas, jo paveikumas kultūrai ar žmogiškoms jausenoms.

 

APIE MENININKĄ

Rimantas Milkintas (g. 1977) – 1995–1999 m. mokėsi Telšių aukštesniojoje taikomosios dailės mokykloje, 1999–2005 m. baigė bakalauro ir magistro studijas Vilniaus dailės akademijoje. Autorius yra surengęs daugiau nei penkiasdešimt parodų, o savo darbus yra pristatęs Vokietijoje, Kinijoje, Italijoje, Belgijoje, Suomijoje ir daugelyje kitų šalių. 2005 m. jam buvo suteikta NORD/LB premija už instaliaciją „Stabilus ir lankstus“, 2006 m. – Arnaldo Pomodoro fondo III premija, 2011 m. suteiktas geriausios skulptūros/instaliacijos ArtVilnius’11 apdovanojimas, o 2020 m. įteiktas Lietuvos dailininkų sąjungos auksinis ženkliukas už aktyvų skulptūrų ir instaliacijų kūrimą viešosioms erdvėms.

 

Paroda organizuojama bendradarbiaujant su Vilniuje įsikūrusia galerija (AV17), kuri yra vienuolika metų aktyviai su šiuolaikiniu menu dirbanti erdvė. Tai viena iš nedaugelio Lietuvoje veikiančių galerijų, pristatanti išskirtinai šiuolaikinio objekto, skulptūros ir instaliacijos meną. Be nuolatinės parodinės veiklos, galerija įgyvendina įvairius tarptautinius ir regioninius meninius bei edukacinius projektus, vykdo mainų programas su užsienio ir Lietuvos kūrėjais, taip skatindama šiuolaikinio meno sklaidą mūsų šalyje ir Europoje.


Paroda yra šiuolaikinio meno ir mados festivalio „Virus’27“ programos dalis.

Festivalį finansuoja – Šiaulių miesto savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba

Organizatorė – Šiaulių dailės galerija

Pagrindinis informacinis partneris – Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija

Partneriai ir rėmėjai: naujienų portalas „Etaplius“, AB „Šiaulių bankas”, UAB „Laurema”, UAB „Gorila reklama”, MO muziejus, „The Rooster gallery“, „Meno niša“ galerija, Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centras