Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Pasivaikščiojimas po parodą su autoriumi Aleksandru Ostašenkovu

Parodos

Vasario 25 d., paskutinį mėnesio sekmadienį, nemokamo muziejų lankymo metu, parodos „Neįvardyto laiko portretas. 1968–2024“ autorius Aleksandras Ostašenkovas kviečia lankytojus kartu pasidalinti asmeniškai išgyventais gyvenimo fragmentais, patirtimi, apibendrinti laiką ir savo būtį laike.

A. Ostašenkovo fotografijų turinys skverbiasi į pasikeitusių ar jau nebesančių žmonių akis, kūnus, likimus, stebi ir analizuoja subjekto psichologiją, fizinio kūno ir sielos kitimą, dvasinių vertybių perkainojimą laiko, socialinių ir politinių ženklų viduje, epochų sandūroje. Tai pokalbis apie žmogaus vertybes, kompromisus, apie buvusį, esamą ir ateinantį laiką, apie norą perkurti biografiją, o kartais ir atsisakyti savo prigimties. Tai menininko siūlymas žiūrovui ir pašnekovui laiko tėkmėje atpažinti kitokį save, suvokti metaforos turinį, „atrakinti“ kūrinio esmę, gebėti analizuoti vykstančius procesus.

Autorius laukia ne tik naujų parodos lankytojų, bet ir tų, kurie jau spėjo aplankyti šiuo metu Fotografijos muziejaus Galerijoje ir Studijoje veikiančią parodą, tų, kam kilo klausimų, įžvalgų, jausmų, apie kuriuos norėtų padiskutuoti su fotografu.