Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

NEMATOMAS VAIKAS

Spektakliai
Scenarijaus ir dainų autorius – Arnoldas Jalianiauskas
Choreografė – Lina Šimkienė
Scenografijos ir kostiumų dailininkė – Odeta Pamerneckaitė
Muzikos aranžuotė- Paulius Trijonis

Kalėdos – stebuklų metas, kai pro kaminą į namus paslapčia prasmunka Kalėdų Senelis ir po eglute palieka išsvajotą dovaną, kai net iš tolimiausių kampelių į jaukius namus susirenka visa šeima, kai ore tvyro stebuklo laukimo ir džiaugsmo nuotaika. Bet yra vaikų, kurie tokiu laiku jaučiasi dar labiau vieniši ir nemylimi. Tai visų pamiršti, skriaudžiami ir apleisti vaikai, kurių nėra kam paguosti ir nuraminti. Pasitaiko, kad tokie ilgą laiką užuojautos ir dėmesio nesulaukę vaikai ima blukti, nykti ir galų gale tampa visai nematomi. Koks stebuklingas receptas gali išgelbėti nematomus vaikus? Kas turi nutikti, kad jų veiduose vėl atsirastų šypsena?

Šis spektaklis pasakoja istoriją apie mažą mergaitę Ninę, kuri nepatyrusi žmogiškos šilumos savo šeimoje, vieną dieną tapo nematoma. Padėti Ninei atskuba geroji tetulė, kuri ieškodama saugių namų nematomai mergaitei, nusprendžia ją patikėti miško gūdumoje gyvenančiai keistuolių šeimynėlei. Triukšminga ir geranoriška šeima noriai priglaudžia ir rūpinasi nelaimėle. Nuo kiekvieno meilės gesto ir parodyto rūpesčio nematoma mergaitė po truputį ryškėja, atšyla ir galiausiai tampa matoma - mylimu ir pilnaverčiu šeimos nariu.

„Nematomas vaikas“ - tai šviesus muzikinis spektaklis skirtas ne tik vaikams, bet ir visai šeimai. Iš keistosios šeimynėlės galima pasimokyti, kaip reikia elgtis, kalbėti, o reikalui esant imtis net paslaptingiausių priemonių, norint , kad nematomi vaikai vėl taptų matomais, gyvybingais ir linksmais. Spektaklyje skamba daug gražių dainelių, kurias specialiai šiam spektakliui sukūrė šio spektaklio idėjos autorius Arnoldas Jalianiauskas. Spektaklio dinamika, veiksmine linija ir šokių choreografija rūpinosi Lina Šimkienė, o paslaptingo miško atmosferą ir nuotaiką perteikti padėjo scenografė Odeta Pamerneckaitė.

Premjera 2022-12-20