Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

literatūrinis vakaras „PRAŠAU ŽODŽIO“

Kiti renginiai

2024 M. KOVO 7 D., KETVIRTADIENĮ, 18 val. literatūrinis vakaras „PRAŠAU ŽODŽIO“ Andrius Bialobžeskis skaito Justino Marcinkevičiaus kūrybą

Tapo tradicija, kad Šiaulių miesto kultūros centras „Laiptų galerija“, pasitinkant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir poeto Justino Marcinkevičiaus (1930–2011) gimtadienį kviečia į šio iškilaus Lietuvos kūrėjo vakarą „Prašau žodžio“. Teatro ir kino aktorius Andrius Bialobžeskis skaitys poeto eilėraščius, dienoraščio tekstus, monologus, įžvalgas. Girdėsime eiles iš pirmosios poeto knygos „Prašau žodžio“, kitų rinktinių ir iš esė „Taburetė virš galvos“, kurios pilnas tekstas pirmą kartą spausdintas tik po Justino Marcinkevičiaus mirties.

Pagrindinė poeto tema – Lietuva, jos istorija ir dabartis, gamta ir kultūra, žmogus tėvynėje ir pasaulyje, jo egzistencinė problematika: laimė, pareiga, kančia, baimė, ištikimybė, dora, gerumas. Justino Marcinkevičiaus kūryba du kartus apdovanota Lietuvos valstybine premija, Lietuvos nacionaline literatūros ir meno premija, Baltijos asamblėjos premija, visuomeninė veikla – Lietuvos Santarvės premija, Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino I ir III laipsnio ordinais.

Aktorius Andrius Bialobžeskis 1992 m. baigė Lietuvos teatro ir muzikos akademiją, dirba Jaunimo teatre, apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi ir Sidabrine gerve. Aktorius sako, jog vienintelis didžio poeto ginklas šioje žemėje buvo jo nepakartojamas žodis, kuriantis įstabų, mąslų pasaulį, todėl jis yra laimingas galėdamas susitikti su šiauliečiais ir kalbėti Justino Marcinkevičiaus žodžiais: „Būti ir kurti, jausti ir gyventi“.

Vakaro metu bus pristatyta nauja Justino Marcinkevičiaus dešimties tomų raštų rinktinė, išleista šių metų Vilniaus knygų mugei (Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto leidykla).

Maloniai kviečiame

Bilieto kaina: 10/5 €

ŠMKC „Laiptų galerija“ Žemaitės g. 83, Šiauliai

Daugiau informacijos tel. 8 41 200 642