Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

„LAIPTŲ GALERIJOS“ GIMTADIENIO ŠVENTĖ

Kiti renginiai

Pavasaris Šiaulių miesto kultūros centrui „Laiptų galerija“ – ypatingas laikotarpis. Kasmet bundant gamtai galerija pasitinka savo gimtadienį bei drauge su pavasarinėmis gėlėmis pražysta gražiausiomis spalvomis. Šiais metais į 32-ąją „Laiptų galerijos“ gimtadienio šventę profesionaliojo meno gerbėjai kviečiami susiburti balandžio 19 d. 18 val. Tądien svečius pasitiks ne tik tapybos paroda „XX a. lietuviškas koloritas“ iš garsių Lietuvos dailės kolekcininkų fondų, bet ir koncertas „Amžinai Tavo. Amžinai mano. Amžinai mūsų“.

„Laiptų galerija“ jau seniai bendrauja su Lietuvos dailės kolekcininkais, kurie ne kartą čia eksponavo savo kolekcijų perlus – retus lietuvių dailininkų kūrinius. Išvysti juos nėra paprasta, todėl kiekviena tokia paroda yra šventė dailės mylėtojams. Šiemet grožėsimės XX a. lietuvių tapybos korifėjų A. Gudaičio, A. Galdiko, V. Vizgirdos, J. Švažo, K. Varnelio, V. Kasiulio, A. Martinaičio, A. Petrulio, A. Švėgždos, A. Skačkausko, K. Dereškevičiaus ir kt. kūriniais iš R. ir A. Zabulių, V. ir D. Jurgaičių, J. ir E. Rimšelių, J. ir A. Jankauskų, I. ir T. Ožinskų, E. Jakubausko, S. Matuzo, V. Gaurelio ir kt. kolekcijų.

Parodoje eksponuojamus dailininkų darbus drąsiai galima pavadinti „paryžietiškais“ – spalvingos drobės artimos garsiajai „Ecole de Paris“ mokyklai, kurios tradiciją Lietuvoje šie menininkai ir įkūnijo.
Parodą pristatys dailės kritikas, dr. Vidas Poškus.

„Amžinai Tavo. Amžinai mano. Amžinai mūsų“ – taip kompozitorius L. van Bethovenas pasirašė savo laiške nemirtingai mylimajai. Šventinio vakaro metu girdėsime vieną įspūdingiausių kompozitoriaus šedevrų – styginių kvartetą op. 130, sukurtą paskutiniaisiais jo gyvenimo metais. Modernia raiška kvartetas aplenkia savo laikmetį. Tarp kvarteto dalių aktorius Andrius Bialobžeskis skaitys Heiligenštato testamentą (Bethoveno 1802 m. laišką broliams Karlui ir Johanui) bei paslaptingąjį „Laišką nemirtingai mylimajai“, atspindinčius kupiną meilės žmonijai ir artimiesiems didžio kompozitoriaus sielą.

Atlikėjai: Boris Brovtsyn (I smuikas, Austrija), Monika Urbonaitė (II smuikas), Jurgis Juozapaitis (altas), Gleb Pyšniak (violončelė).

Bilieto kaina 10 €

Bilietų rezervacija tel. (+370 41) 200 643 / (+370 41) 200 64218