Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Labai asmeniškos dainos

Koncertai

Vasario 14-ąją, meilės dieną, kviečiame į koncertą „Labai asmeniškos dainos“.
Neda Malūnavičiūtė ( vokalas, fleita )
Richardas Banys ( fortepijonas)

Neda Malūnavičiūtė balso galimybėmis, fleitos garsų raibuliavimu bei džiazuojančia energija žinoma kone kiekvienam Lietuvos klausytojui. Lietuvos džiazo lauke per daugiau nei trisdešimt metų dainininkė įspaudė neišdildomą pėdsaką ir tai liudija dalyvavimas svarbiausiuose džiazo muzikos festivaliuose mūsų šalyje ir svetur, muzikavimas su tokiais kolektyvais kaip Artūro Anusausko kvintetas, ansamblis „Džiazo nublokšti“, Vilniaus džiazo kvartetas, Dainiaus Pulausko džiazo sekstetas, Vilniaus džiazo orkestras ir begalė kitų. Nenuginčijamu pripažinimo ženklu džiazo bendruomenėje tapo 2012 m. N. Malūnavičiutei suteiktas Birštono festivalio Didysis prizas.

Kūrybinį kelią pradėjusi dar 1986 metais dainininkė drąsiai eksperimentavo stiliais, kūrybine išraiška, dažnai naudodama balsą kaip melodiją papildantį instrumentą, pridėdama melodinių viražų fleitos garsais. Išmėginusi įvairius muzikinius stilius vokalistė pirmiausia renkasi muziką, kuri leidžia išreikšti tai, kas skamba viduje. Per spalvingą savo muzikinę kelionę dainininkė scena ir kūrybine erdve dalinosi su daugeliu žinomų kolektyvų, muzikų ir kompozitorių. Tokiems muzikams kaip Andriui Kulikauskui, Aurelijui Ščiukai, Žeraldui Povilaičiui, Olegui Ditkovskiui bei kompozitoriams Andriui Borisevičiui ir Audriui Balsevičiui susidūrimas ir bendradarbiavimas su išskirtinio balso ir talento dainininke įpūtė kūrybinių vėjų ir įkvėpė sukurti būtent jai skirtų dainų. Iš gausybės jų atrinkusi puokštę žinomiausių, šilčiausių ir jautriausių dainininkė su meile klausytojams padovanos programą „Labai asmeniškos dainos“.

Koncerte, skirtame meilės dienai paminėti, N. Malūnavičiūtė scena dalinsis su daugiau nei aštuonerius metus kartu grojančiu pianistu Richardu Baniu. Jaunasis pianistas dar studijų metais besimokydamas Vilniaus kolegijos populiariosios muzikos skyriuje susidomėjo džiazu ir tęsdamas studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje patirties bei žinių sėmėsi iš profesoriaus Artūro Anusausko. Per vis smarkiau įsibėgėjančius karjeros metus pianistas grojo su Vladimiru Čekasinu, Ana Čekasina, Gintaru Šulinsku, Aleksandru Tenu, Dariumi Rudžiu, Linu Būda, Remigijumi Rančiu ir kitais žymiausiais džiazo muzikantais. Klasikinės muzikos scenoje grojo su dainininke Judita Leitaite, akordeonistu ir kompozitoriumi A. Kulikausku. Kaip profesionalus pianistas R. Banys išrinktas 2005 ir 2006 m. festivalio „Džiazo fontanas“ nugalėtoju, 2014 m. konkurse „Vilnius Jazz Young Power“ pripažintas geriausiu instrumentininku, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje organizuotame tarptautiniame džiazo pianistų konkurse „Džiazo improvizacija“ laimėjo antrą vietą, o 2016 m. jau surengė rečitalį pagrindinėje tarptautinio džiazo festivalio „Vilnius Mama Jazz“ scenoje.

Scenos partneriai groja ir kaip trio Neda / Labutis / Banys nariai, kartu kuria muziką atliekamoms dainoms. Vieną jų, kūrinį „Vienatvė“, šalia tokių pamėgtų kūrinių kaip „Į tave“, „Pasaka“, „Eilinė diena rojuj“ ir kitas kuriančias šilumą širdyje išgirsite vasario 14 d. koncerte kamerinėje salėje „Polifonija“. Dainas duetas atliks jautriai ir žaismingai, akustiškai, papildydamas improvizacijomis ir dar negirdėtu skambesiu, tad ir gerai pažįstamos melodijos suskambės naujai.

Daugiau informacijos www.polifonija.lt +370 677 65655 [email protected]