Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

KONCERTAS KOMPOZITORIUI ALGIMANTUI RAUDONIKIUI ATMINTI „ŠVELNUMAS“

Koncertai

Kompozitorius Algimantas Raudonikis – vienas žymiausių ir populiariausių visų laikų lietuvių pramoginės muzikos kūrėjų. Lietuvos kultūrai jis nusipelnė ir kaip pedagogas, dainių švenčių meno vadovas, įvairių konkursų bei festivalių žiuri pirmininkas arba narys. Jo kūrybos mylėtojų yra viso pasaulio lietuvių bendruomenėse.

A. Raudonikis parašė daugiau kaip 700 įvairių žanrų kūrinių, iš jų apie 500 dainų ir per 100 šokių. Itin populiarios jo dainos („Tėvynė“, beje, vienintelė lietuviška daina, skambėjusi garsiajame Sopoto festivalyje Lenkijoje, „Lauksiu tavęs ateinant“, „Švelnumas“, „Kur balti keliai“, „Dar širdyje ne sutema“, „Jau vaikystė nuskambėjo“ ir daugybė kitų) mėgstamos tiek operos, tiek estrados dainininkų. Lietuvoje ir svetur jo dainas atliko tokie žymūs Lietuvos solistai, kaip Vaclovas Daunoras, Virgilijus Noreika, Rimantas Siparis, Vytautas Juozapaitis, Liudas Mikalauskas, Stasys Povilaitis, Nijolė Ščiukaitė, Ona Valiukevičiūtė, Janina Miščiukaitė, Viktoras Malinauskas ir kt.

Kompozitorius surengė apie pusę tūkstančio autorinių koncertų Lietuvoje, Lenkijoje, Moldovoje, buvusioje SSRS. Išleido 4 vinilines ir 5 CD plokšteles. Jis yra Joniškio garbės pilietis, apdovanotas LDK Gedimino ordino Karininko kryžiumi. Apie kompozitoriaus gyvenimą ir kūrybą parašyta R. Aleknaitės – Bieliauskienės didelė apimties monografija, sukurta TV dokumentinė apybraiža.

Koncertas Algimantui Raudonikiui atminti bus surengtas 2024 m. vasario 8 d. Šiaulių arenoje ir vasario 11 d. Vilniaus koncertų salėje Compensa. Koncerte dalyvaus: Evelina Sašenko, Gabrielė Lileikaitė, Agnė Sabulytė, Judita Leitaitė, Paulius Bagdanavičius, Eugenijus Chrebtovas, Dainius Puišys, Kęstutis Alčiauskis, Liudas Norvaišas, Tomas Pavilionis, Romas Bubnelis, Valdemaras Frankonis, Justinas Stanislovaitis bei profesionalūs orkestrai – Šiaulių bigbendas (meno vadovas ir dirigentas Raitis Ašmanis) ir Šiaulių kamerinis orkestras „Camerata Solaris“ (meno vadovas ir dirigentas Vilhelmas Čepinskis).

Koncerto rengimo iniciatyvinės grupės nariai:

Jaroslavas Cechanovičius – kompozitorius, dirigentas, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiaus kavalierius, apdovanotas LATGA-A Aukso žvaigžde „Už nuopelnus muzikos menui ir neblėstantį kūrybos populiarinimą ir kt.“,

Viktoras Gerulaitis – muzikologas, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalio kavalierius, Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatas,

Povilas Jaraminas – pianistas, Gedimino ordino kavalierius,

Laima Lingytė – TV režisierė, Vinco Kudirkos premijos laureatė.

Pagrindinė informacija

Durys atidaromos: 17:00 val.
Renginio trukmė: ~ 2,5 val.
Petrauka: yra
Nuolaidos: netaikomos
Nemokamai: vaikai iki 6 metų imtinai (pateikiant amžių įrodantį dokumentą)
Papildoma informacija: perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: [email protected]
Amžiaus cenzas: nėra
Neįgalieji: neįgaliajam ir jį lydinčiam asmeniui taikoma 30% nuolaida bilietams. 
Organizatorius: VšĮ Pro partners
Dėl išankstinių vaišių, gėrimų užsakymų VIP lounge ir VIP ložėse susisiekite el. p. [email protected] arba tel. +370 616 16645


*Renginys gali būti filmuojamas ir fotografuojamas. Bilietą įsigijęs asmuo supranta, jog jo atvaizdas gali būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose ir sutinka, kad šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.