Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Komiksų knygos „Rūmų istorijos“ pristatymas

Kiti renginiai

Balandžio 26 d., trečiadienį, 18 val. bibliotekos Didžiojoje skaitykloje (III a.) vyks komiksų knygos „Rūmų istorijos“ pristatymas.

Knygos sudarytojos Renata Mikalajūnaitė, Ingrida Jakubavičienė, Marija Navickaitė ir Raimonda Kvietkutė papasakos, kaip solidžios istorijos tyrinėtojos „pasileidžia plaukus“ ir ima kurti intriguojančius siužetus bei šmaikščius dialogus. Žinoma, jos išlieka ištikimos istorinei tiesai, tik pagardina ją subtiliu šlakeliu fantazijos.

 

Taip „Rūmų istorijose“ atsiranda du maži išdykę rūmų gyventojai Pelėsis ir Kerpė, kurie pasinaudodami pirmajame muziejaus aukšte įrengtais laiko portalais persikelia į praeitį. O muziejininkėms nieko kito nelieka, kaip tik prašyti nepamainomos rūmų tvarkytojos GražInos pagalbos. Juk praeities pakeisti nevalia, nes Vikipedijoje parašyta, kad „maži dinaminės sistemos pradinių sąlygų trikdžiai gali sukelti didelius pokyčius ilgalaikėje sistemos elgsenoje“! Todėl GražInai tenka nelengva užduotis sekti mažųjų laiko keliautojų pėdomis ir „valyti“ visas jų iškrėstas eibes.

Trijulė pabuvoja Kauno gubernatoriaus rūmuose, vokiečių okupacinės valdžios rezidencijoje, Lietuvos Prezidento rūmuose, Aukščiausiosios Tarybos Prezidiumo namuose, rūmuose su iškelta nacistine svastika, Pionierių rūmuose, Mokytojų namuose ir galiausiai muziejuje. Kelionėje prabėga beveik du šimtai metų, per kuriuos pagrindiniai komikso veikėjai susipažįsta su besikeičiančiais rūmų šeimininkais ir tampa svarbių istorinių įvykių liudininkais.

 

Maloniai kviečiame mažus ir didelius skaitytojus susipažinti su vienu kukliu Kauno pastatu ir nekuklia jo istorija!

Renginio metu bus galima įsigyti pristatomą knygą.

Renginys nemokamas.

Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Jei nepageidaujate būti fotografuojami ir (arba) filmuojami arba nesutinkate su nuotraukų ir (arba) vaizdo medžiagos viešinimu, prašome apie tai informuoti fotografą.