Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Kamerinės muzikos koncertas ER UND SIE (JIS IR JI)

Koncertai

2024 M. KOVO 19 D., ANTRADIENIS, 18.00

Kamerinės muzikos koncertas ER UND SIE (JIS IR JI):
įspūdingą meilės istoriją pasakoja žavus solistų duetas Kristina Zmailaitė (sopranas), Edmundas Seilius (tenoras). Šį stiprų scenos tandemą papildys ir nuostabų skambesį sukurs Čiurlionio kvartetas.

Kaip sužavėti publiką ir užkariauti simpatijas, Kristinos Zmailaitės ir Edmundo Seiliaus duetui ne naujiena. Kiekvienas jų pasirodymas puikiai įsimena klausytojams ir žiūrovams. „Mes abu esame fanatikai, – sako Kristina. – Muzika mums visas gyvenimas, be galo ją mylime, atsiduodame jai, be išlygų, todėl labai norime, kad ir publika tai pajustų. Kai dainuojame, atrodo sustoja laikas, pamirštame, kad esame vyras ir žmona, lieka tik personažai, kuriuos stengiamės įkūnyti.“

Kamerinės muzikos programoje kontrastingais duetais, solo monologais ir nuotaikingu styginių instrumentų skambesiu pasakojamas dviejų žmonių gyvenimas. Roberto ir Klaros Šumanų kūriniuose atsispindi gilios ir romantiškos Riukerto (Friedrich Rückert), Gėtės (Johann Wolfgang von Goethe), Kernerio (Justinus Andreas Christian Kerner) ir kitų poetų sukurtos eilės. Jomis pasakojama meilės istoriją, kuri prasidės šokių salėje ir baigsis šeimos paveikslu. Meilės prisipažinimai, aistros protrūkiai, slaptų jausmų išpažintys, tarpusavio pagarba ir gyvenimo vertybės – visa tai skamba vokiškosios Lied tradicijose. Tai yra Jo ir Jos gyvenimo kelias.

Programa
Robert Schumann „Andante espressivo, Allegro“ iš styginių kvarteto Nr.1
1. Robert ir Clara Schumann op.78 „Tanzlied“
2. Robert ir Clara Schumann op.34 „Liebesgarten“ .
Robert Schumann „Presto“ iš styginių kvarteto Nr.1
3. Robert ir Clara Schumann op.42 Nr.1,iš ciklo „Frauenleben und Liebe“ „Seit ich Ihm gesehen glaub ich blind zu sein“
4. Robert Schumann op.36, Nr.2,iš ciklo „Dichterliebe“ „Ständchen“
5. Robert ir Clara Schumann op.34 „Unterm fenster“
6. Robert ir Clara Schumann op.78 „Er und Sie“
Robert Schumann „Allergo molto vivace“ iš styginių kvarteto Nr.3
7. Robert Schumann op.25, Nr.1,iš ciklo „Myrhen“ „Widmung“
8. Robert ir Clara Schuman, op.42, Nr.4, iš ciklo „Frauenleben und Liebe“ –„Du Ring an meinem Finger“
9. Robert ir Clara Schumann op.78 „Ich denke dein“
10. Robert ir Clara Schumann op.78 „Wiegenlied“
11. Robert ir Clara Schumann op.34 „Familien – Gemälde“

______________________________________________________________________________________________________________

Apie atlikėjus

KRISTINA ZMAILAITĖ (sopranas) Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) prof. Reginos Maciūtės dainavimo klasėje baigė magistro studijas. 1999 m. aktyviai įsitraukė į muzikinį gyvenimą, sėkmingai atlikusi Adinos vaidmenį G. Donizetti operoje „Meilės eliksyras“. Dainininkė yra parengusi per 30 ryškių operos, operetės vaidmenų bei oratorijos partijų. 2002 metais laimėjo Vokietijos akademinių mainų tarnybos (DAAD) stipendiją, suteikusią galimybę koncertuoti ir tobulintis šioje šalyje. Vėliau stažavosi Jungtinėse Amerikos Valstijose, Prancūzijoje pas vieną garsiausių Paryžiaus konservatorijos profesorių Peggy Boulevard. Taip pat dalyvavo pasaulinio garso dainininkių Katia Richiarelli ir Ranata Scotto meistriškumo kursuose. Daug koncertavo ne tik Lietuvoje, bet ir Švedijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje, Didžiojoje Britanijoje, Austrijoje, JAV.

EDMUNDAS SEILIUS (tenoras), Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistas. Baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) prof. Vytauto Juozapaičio dainavimo klasę, įgijo magistro laipsnį. Dar bestudijuodamas, 1999 metais debiutavo Nemorino vaidmeniu G. Donizetti operoje „Meilės eliksyras“ ir pradėjo profesionalo kelią scenoje. Paruošta per 40 operos, operetės rolių bei oratorijos partijų. Dalyvavo meistriškumo kursuose su pasaulinėmis žvaigždėmis Katia Ricciarelli, Gaetano Bardini, Michael Paul, Robin Legatte, Ruta Schlegel, Pierre Vallet, Waldemar Wild. Sėkmingai dalyvavo TV projektuose: 2008 m. LTV muzikiniame projekte „Triumfo arka“ (II vieta), 2010 m. kartu su Marijampolės choru TV3 muzikiniame projekte „Chorų karai“ (II vieta). 2011 m. tapo pastarojo projekto komisijos nariu.

ČIURLIONIO KVARTETAS: Jonas Tankevičius (I smuikas), Darius Dikšaitis (II smuikas), Gediminas Dačinskas (altas) ir Elena Daunytė (violončelė).

Čiurlionio kvartetas – Lietuvos nacionalinės premijos laureatas. Kvartetas įkurtas 1968 m., nuo 1977 m. pavadintas Čiurlionio kvartetu. Sudėtis daug kartų keitėsi, bet tebegarsėja kaip išradingas ir techniškai pažangus kolektyvas, yra sugrojęs per 3700 koncertų Lietuvoje ir daugelyje užsienio šalių, dalyvavęs solidžiuose festivaliuose, pasirodęs garsiausiose Leipcigo, Amsterdamo, Berlyno, Bonos, Paryžiaus, Londono, Varšuvos, Briuselio, Maskvos, Tokijo, Paryžiaus salėse. Kvarteto nariai pasirodo ir kaip solistai, dalyvauja įvairiuose kūrybiniuose projektuose, tarptautinių konkursų vertinimo komisijose, veda meistriškumo kursus. Menininkai griežia unikaliais XVIII a. italų meistrų darbo instrumentais, atlieka įvairių epochų ir stilių užsienio bei lietuvių kompozitorių kamerinius kūrinius.

Maloniai kviečiame paklausyti muzikinės meilės istorijos ER UND SIE (JIS IR JI):

Bilieto kaina 10 €
Bilietus prašome rezervuoti tel. 8 41 200 642
Kovo 19 d. 18 val. ŠMKC„Laiptų galerija“, Žemaitės g. 83, Šiauliai