Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Jono Meko pamokos

JONO MEKO PAMOKOS

Balandžio 5 d. 18 val. Šiaulių miesto kultūros centras „Laiptų galerija“ kviečia į literatūrinį vakarą, kuriame ne visiems pažįstamas, be galo įdomus Jonas Mekas (1922–2019) ir jo „pamokos“. Vakaras vyks Valstybinio Šiaulių dramos teatro balkono salėje. Dalyvauja literatūrologas, humanitarinių mokslų daktaras, Jono Meko kūrybos tyrinėtojas Ramūnas Čičelis ir teatro bei kino aktorius Andrius Bialobžeskis.
Jonas Mekas nepaprastai plati, sluoksniuota asmenybė, vienas garsiausių JAV avangardinio kino kūrėjų, dalyvavęs meno judėjimo „Fluxus“ gimime, bendravęs su tokiomis meno įžymybėmis kaip Salvadoras Dali, Andy Warholas, Džonas Lenonas, Yoko Ono, o lietuviams – visų pirma poetas, „Semeliškių idilių“ autorius.
Be populiariosios Jono Meko poezijos, aktorius Andrius Bialobžeskis skaitys ištraukas iš jo biografinės knygos „Žmogus be vietos“, laiškus motinai, literatūrologas Ramūnas Čičelis pasidalins mintimis, literatūros tekstų ir filmų analize, pristatys knygą „Jono Meko „Aukso vidurys“: kūrybos filotopinė žiūra“.

Bilieto kaina 5 / 2.5 €
BILIETUS REZERVUOTI TEL.: (8 41) 200 642
Bilietai parduodami valandą prieš renginį VŠDT.

Laukiame Jūsų balandžio 5 d., 18 val. Valstybinio Šiaulių dramos teatro balkono salėje (Tilžės g. 155, Šiauliai)