Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

GERAS SEKMADIENIS ŠIAULIUOSE

GERAS SEKMADIENIS ŠIAULIUOSE

SAUSIO 14 DIENĄ

 

10 VAL.

EDUKACINIS UŽSIĖMIMAS „SUKUČIO ŽAISMAS“

Šiaulių kultūros centras (Aušros al. 31, Šiauliai). Amatų dirbtuvės

Edukacinis užsiėmimas skirtas išbandyti medžio drožybos ypatumus. Edukatorės pristatys medžio darbo įrankius: įvairių formų kaltus, raižytuvus, peiliukus, dildes. Dalyviai galės įvertinti medžio drožybos subtilybes, o norintieji galės atlikti nesudėtingus drožybos darbus. Praktinio užsiėmimo metu sukurs senovinį žaislą – sukutį (vilkelį).

Dalyvių skaičius: nuo 5 iki 25. Trukmė 1–1,5 val.

Registracija vykdoma (iki sausio 12 d. 15 val.) tel.+370 67853171

El. p. [email protected]

Kaina: 6/3 Eur

 

11 VAL.

EDUKACIJA „PAUKŠTELIS“

Šiaulių turizmo informacijos centras (Vilniaus g. 213, Šiauliai)

Edukacijos dalyviai bus supažindinami su baltų istorija, kultūra, simboliais, bei jų variantiškumu, o vėliau panaudodami baltiškuosius simbolius, dalyviai dekoruos medinį paukštelį. Ant paruošto medinio pagrindo pieš įvairius  raštus, simbolius, vėliau juos dekoruos pasirinkta technika.  Užsiėmimo metu eksperimentuodami, mėgaudamiesi spalvų, linijų įvairove, ugdys kūrybiškumą. Savo kūrinį dalyviai galės parsinešti į namus, pasikabinti, pasipuošti ar kažkam padovanoti kaip suvenyrą.

Dalyvių skaičius: iki 15 asmenų. Trukmė iki 1 val.

Registracija vykdoma tel. +370 678 07249, el. p. [email protected]

Kaina: 3 Eur

 

11–13 VAL.

ORIGAMI PASAKA - GYVENO KARTĄ VALSTIETIS...

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka (Aušros alėja 62, Šiauliai). Vaikų abonementas (I aukštas)

Origami pasaka - Gyveno kartą valstietis... Pasaka bus pasakojama pasitelkiant Origami popieriaus lankstymo techniką. Taip palaipsniui kuriama istorija lavins vaikų motorinius gebėjimus bei plės vaizduotę.

Dalyvių skaičius: iki 16 asmenų.

Skirta vaikams nuo 6 metų.

Registracija tel. +370 41523759, el. p. [email protected]

Dalyvavimas nemokamas

12 VAL.

SPEKTAKLIS VAIKAMS „BLUSYNO PASAKOJIMAI“

Valstybinis Šiaulių dramos teatras (Tilžės g. 155, Šiauliai)

Vieną dieną, viena šeima – mama, tėtis, dukra ir sūnus – išsiruošė į kelionę automobiliu. Į ilgą kelionę automobiliu. – Ką veikti kelionės metu? – klausia vaikai. Tėvai vaikams pasiūlo žiūrėti pro langą, nes ten daug įdomių dalykų. – Bet jeigu greitai nusibosta žiūrėti pro langą ir ieškoti tų įdomių dalykų? Ką tada veikti? – klausia vaikai. – Tada, – atsako tėvai, – žiūrėkite pro automobilio langus ir stebėkite žmones, nes jie patys įdomiausi. Iš aukštai žmonės atrodo kaip blusos, kurios neranda sau vietos – šokinėja ir laksto iš vienos vietos į kitą. Žodžiu, tikras blusynas. Netikite? Patys pažiūrėkite... Ir tada iš tėvų lūpų pasipila Blusyno pasakojimai apie berniuką ir mergaitę. Viename mieste gyveno mergaitė, kuri linkėjo tik blogus palinkėjimus. Ir jie pildėsi... Tame pačiame mieste gyveno ir vienišas berniukas, kuris turėjo pašėlusiai rūpestingą mamą... Tada tie du vaikai susitiko ir pamilo vienas kitą, o tada tai prasidėjo... Kuo toliau, tuo kelionė darosi įdomesnė, ar ne? Jeigu ir Jūs norite keliauti kartu, ateikite į spektaklį. Prisisekite diržus. Variklis užvestas. G. Morkūno knyga „Blusyno pasakojimai“ yra įtraukta į 5-6 klasėse rekomenduojamų kūrinių sąrašą. Knygos pagrindu aptarinėjama vaizduotės galios tema, išryškinant tikrovę kuriančios ir perkuriančios, drąsą ir pasitikėjimą įkvepiančios vaizduotės aspektus.

Trukmė 1 val., be pertraukos

Skirta žmonėms nuo 5 m.

Plačiau apie spektalį www.vsdt.lt/spektaklis/BLUSYNO-PASAKOJIMAI-zmonems-nuo-5-mM/  

Bilietus platina: store.bilietai.lt/public/lt/event/412126/purchase

Kaina: 9 Eur

 

12 – 15 VAL.

KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS. MINI STIKLO VITRAŽŲ GAMYBA.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka (Aušros alėja 62, Šiauliai). Jaunimo ir edukacijų erdvė (III aukštas)

Edukacijos metu dalyviai bus trumpai supažindinti su vitražo technologija ir jo gaminimo techninėmis subtilybėmis bei praktiškai išbandys mini vitražo atlikimo techniką, pasitelkiant elementarias priemones. Savo pasigamintus vitražėlius, kai jie bus tinkamai technologiškai apdoroti, galės atsiimti sutartu laiku bibliotekoje ir turėti mielą prisiminimą arba jaukią dovanėlę.

Dalyvių skaičius: iki 20 asmenų

Registracija tel. +370 41371727, el. p. [email protected]

Dalyvavimas nemokamas

 

14 VAL.

LIETUVOS ISTORIJOS DATŲ PROTMŪŠIS

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka (Aušros alėja 62, Šiauliai). Kraštotyros skaitykla (III a.)

Pamankštink savo protą istorijos datų protmūšyje. Jo metu ne tik lavinsi atmintį, bet ir sužinosi daugiau apie Lietuvai svarbius istorinius įvykius, o bendraminčių būryje pasidalinsime įvairiomis istorijomis bei patirtimi.

Registracija tel. +370 41371737, el. p. [email protected]

Dalyvavimas nemokamas

 

17 VAL.

SPEKTAKLIS „RUDENS ISTORIJA“

Valstybinis Šiaulių dramos teatras (Tilžės g. 155, Šiauliai)

Kamerinio pobūdžio spektaklis „Rudens istorija“ – labai gyvenimiška, jautri ir kartu graudžiai liūdna dviejų pagyvenusių vyrų draugystės istorija. Tai atviras pasakojimas apie artimo žmogaus meilės, supratimo ir atjautos ilgesį. Šmaikštūs veikėjų dialogai prisodrinti juokingų ir liūdnokų istorijų, nostalgiškų prisiminimų, vilties ir nusivylimo. Naujų spalvų šiam vyriškam duetui suteikia netikėtai pasirodžiusi moteris Ambra... „Rudens istorija“ – spektaklis, leidžiantis koncentruotis į aktorių vaidybos niuansus, psichologinį įtaigumą ir sceninę partnerystę. Spektaklis sukurtas pagal populiarią italų dramaturgo Aldo Nicolaj pjesę „Geležiniai žmonės“. „Rudens istorija“ – pirmasis specialiai Teatro Mažajai salei kurtas spektaklis.

Trukmė 2 val. 20 min., viena pertrauka

Plačiau apie spektalį www.vsdt.lt/spektaklis/RUDENS-ISTORIJA/

Bilietus platina www.bilietai.lt/lit/renginiai/teatras/rudens-istorija--rez-juozas-zibuda-412017/

 

Kaina: 15/12  Eur

 

17 VAL.

 

ŠOKIŲ VAKARAS. GROJA ALGIMANTAS BUTNORIUS

Šiaulių kultūros centras (Aušros al. 31, Šiauliai)

 

Šiaulių kultūros centras organizuoja tradicinius šokių vakarus, kuriuose skambant ritmingai muzikai energingai sukasi šokėjų poros. Kviečiame šokių aikštelėje suktis kartu!

 

Trukmė ~ 3val.

Dėl bilietų teirautis tel. +370 68357691 arba el. p. [email protected]

Bilietus galima įsigyti Šiaulių kultūros centro kasoje 1 val. prieš renginį.

Kaina: 5 Eur

 

GASTROBARAS "CASK 215" (Vilniaus g. 215, Šiauliai)

Laikas: 12 – 15 val.

Ne paslaptis, kad ypatingai laukiame savaitgalio – mes jau 6 metus puoselėjame vėlyvųjų pusryčių tradiciją (brunch’ą). Smagu dar ir tai, kad pirmieji Šiauliuose atnešėme šią madą pusryčiauti vos ne visą dieną. Mumis pasekė ir kiti. Šiandien man, kaip įstaigos vyriausiam malkininkui Martynui, labai smagu matyti susirinkusias šeimas, draugus, jų šypsenas gerai leidžiant laiką. Toks ir buvo mano tikslas – vėlyvieji pusryčiai kaip šeimų susibūrimas po ilgesnio laiko nesimatymo, jaunimo susibūrimas aptarti vakarykščių naktinių šėlionių mieste, o žmogui kuris keliasi tiesiog vėliau, tai būtų gardūs pusryčiai. Laukiame visų sekmadieniais!

Kontaktai informacijai tel. +370 614 909 95

 

KAVINĖ "PRESTO" (Vilniaus g. 134, Šiauliai)

Ankstyvų pusryčių meniu - visą dieną. O jau prancūziški blyneliai-krepai !!!

Sekmadienis- "Cepelinadienis" nuo 11-15 val.

Kontaktai informacijai tel. +370 61510316

 

PARTNERIAI:

ŠIAULIŲ KULTŪROS CENTRAS, VALSTYBINIS ŠIAULIŲ DRAMOS TEATRAS, ŠIAULIŲ APSKRITIES POVILO VIŠINSKIO VIEŠOJI BIBLIOTEKA, „CASK 215“, „PRESTO“

 

Sekmadienį dirba šios kavinės: „ŽEMAITIS“, „GEDIMINO PICA“, „HOUDINI“, „PRESTO“, „BLACK BAR“, „ROCK`N`ROLL“, „DRAMATURGAS“, „PREZO KEPYKLĖLĖ“, „BOHO“, „LĖJA“, „MORGANAS“, „REMARKA“, „SALINGAS“, „ARKOS“, „CAFFEINE“, „CASK 215“, „SUSHI EXPRESS“, „JUONĖ PASTUOGĖ“, „2 MENIU“, ,,JOKER“

 

VISA DETALI INFORMACIJA  visitsiauliai.lt

Atsiradus nenumatytoms aplinkybėms, renginio programa gali šiek tiek keistis