Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Gegužę dalyvauk meninių-kūrybinių edukacijų cikle „Meno pertraukos“

Edukacijos

Balandžio–spalio mėnesiais vykstančio nemokamų meninių-kūrybinių edukacijų ciklo metu dalyviai kviečiami išbandyti save įvairiose šiuolaikinėse terapinio-kūrybinio pobūdžio meninėse edukacijose, kurias veda kvalifikuoti menininkai bei edukatoriai. Visos meninių-kūrybinių edukacijų ciklo „Meno pertraukos“ veiklos NEMOKAMOS!


  • Gegužės 12 d. 13–15 val., Jaunimo ir edukacijų erdvė (III a.)

Kūrybinės dirbtuvės. Mini stiklo vitražų gamyba

Edukacijos metu dalyviai bus supažindinti su vitražo technologija ir jo gaminimo techninėmis subtilybėmis bei pasitelkę elementarias priemones praktiškai išbandys mini vitražo atlikimo techniką. Savo pasigamintus ir vėliau tinkamai technologiškai apdorotus vitražėlius dalyviai galės atsiimti sutartu laiku bibliotekoje ir turėti mielą prisiminimą arba jaukią dovaną.

Edukatorius – Paulius Andruškevičius. Registracija tel. +370 41 37 17 27 arba el. p. [email protected]


  • Gegužės 12 d. 13–15 val., Knygos grafikos centras (I a.)

Kūrybinis kaligrafijos meno pradžiamokslio užsiėmimas

Edukacijos metu susipažinsite su rašto meno pradžiamoksliu ir išbandysite rankos lavinimo techniką. Dirbdami su paprastais ženklais kursime estetinį vaizdą, ornamentus, lavinsime išradingumą, kuris atskleis individualumą bei stiprins pasitikėjimą savimi.

Edukatorė – Lolita Putramentienė. Registracija tel. +370 41 42 05 10 arba el. p. [email protected]


  • Gegužės 15 d. 17 val., Lauke (prie įėjimo į centrinį miesto parką (Aušros al. 62). Esant blogoms oro sąlygoms – Jaunimo ir edukacijų erdvėje (III a.)

„Ebru tapyba ant vandens – VYTA menas“

Ebru menininkai naudoja natūralius pigmentus, specialų vandenį, teptukus, pagamintus iš rožių stiebų ir arklio ašutų. Menininkas lašina dažus, kurie plūduriuoja vandens paviršiuje, o vėliau teptukais, šukomis ar kitais įrankiais sukuria raštus ir dizainus. Kai norimas raštas yra sukurtas, ant jo atsargiai dedamas popieriaus lapas, kuris sugeria dažus ir fiksuoja dizainą.

Edukaciją veda meno terapijos ir socializacijos institutas VYTA. Registracija el. paštu [email protected]


  • Gegužės 31 d. 13–15 val., Knygos grafikos centras (I a.). RENGINYS ATŠAUKTAS!!!

Eko keramikos užsiėmimas „Menas iš to, kas atrodo pamiršta“

Registracijos į renginius anketa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfGUDe6ybBPmnSeg6mpTrD0KeRJTexh_9EYb_kHy7klBvZIA/viewform?usp=sf_link

 

Projektą „Meno pertraukos: kūrybinių edukacijų ciklas suaugusiesiems“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Organizatorė – Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka.

Projekto partneriai: Moterų veiklos inovacijų centras, Šiaulių trečiojo amžiaus universitetas, VŠĮ „Motinos Teresės šeimų namai“.