Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

EKSKUSRIJA „PASIVAIKŠČIOKIME SU GRAFAIS ZUBOVAIS“

Ekskursijos

Pasivaikščioti ir pabendrauti su įdomiais žmonėmis – didelis malonumas! Siūlome pasvajoti, neapribojant savęs laikmečiu ir galimybėmis – su kokiais žmonėmis norėtumėte susitikti ir pasivaikščioti po Šiaulius? 

Kviečiame į teatralizuotą ekskursiją – susitikimą su ypatingai ryškų pėdsaką mūsų miesto istorijoje palikusiomis asmenybėmis – grafais Zubovais... Šis pėdsakas toks šviesus ir vertas dėmesio, koks tik gali būti žmogaus kelias į patį svarbiausią tikslą – LAIMĘ.

Negalima atsistebėti tuo, kaip kiekviena Zubovų kartą išugdė savęs vertus palikuonis. Jų darbų pėdsakai – gyvenvietės, rūmai, fabrikai, mokyklos, gimnazijos, mokytojų „kalvė“, bibliotekos, bendrovė „Kultūra“, laisvoji spauda, visapusiškas kultūrinis gyvenimas ir ... „Laimė“. Šis Sofijos Bilevičiūtės – Zubovienės romanas – tikras XXI amžiaus literatūrinis – istorinis – socialinis atradimas, stebuklingu būdu mus pasiekęs iš 1902 metų ... Knygos paralelės su realiais gyvenimo įvykiais tokios stiprios ir toli siekiančios, kad tiesiog neturime kito pasirinkimo – tik keliauti ir surasti laimės pėdsakus, kokia mums paliko iškilūs bundančios Lietuvos šviesuliai – Sofija ir Vladimiras Zubovai bei jų epochos žmonės.

Gidai Alvina Petraitienė ir Saulius Stasiūnas lauks  Šiaulių turizmo ir informacijos centre, Vilniaus g. 213.

Ekskursijos pėsčiomis maršrutas: Vilniaus gatvė, Kaštonų alėja, Zubovų parkas, Dvaro gatvė, Vytauto gatvė, P. Višinskio, kavinė „Presto“.

Ekskursijos trukmė – apie 2 val. ir dar valandėlė pietumis ekskursijos pabaigoje, jums pageidaujant dar pabūti su „grafais-gidais“.


Dvariškų pietų – „virtienukų degustacija“ su ypatingąja kava arba arbata - pasiūlymai ekskursantams: vyriškasis – 9 Eur, moteriškasis - 8 Eur. Vaišės užsakomos ekskursijos pradžioje.