Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

EKSKURSIJA ,,RŪDĖS IR VILNIAUS GATVE. NUO RŪDĖS LINK KAUKAZO“

Ekskursijos

Upė Šiauliuose po miestiečių kojomis? Rūdės upelis neatsiejama Šiaulių istorijos dalis. Išties iki paslepiant po žeme Rūdės upė visais amžiais turėjo nemažos įtakos žmonių gyvenimui – tai buvo ir gynybos įrenginys, ir vandens kelias. Per miestą tekėjęs upelis ilgą atliko ir sanitarinę bei higienos funkciją, o kartu iš čia vėliau gimė ir gatvės pavadinimas. O kokių dar ženklų ir paslapčių slepia Rūdės gatvė?
Nuo Rūdės bekeliaudami tolyn Rytų kryptimi Vilniaus gatve aplankysime ir paieškosime išlikusių paveldo ženklų: nuo pirmosios mieste įkalinimo įstaigos iki Frenkelių, Nurokų, Kaganų ir kitų stambių Šiaulių fabrikantų lėšomis buvo pastatytos Žydų senelių prieglaudos.
Šiauliai – pramonės miestas. Be odos ir saldainių pramonės mieste tarpukariu viena iš sparčiai augančių pramonės šakų Šiaulių mieste buvo tekstilė, o kur stovėjo iki mūsų dienų neišlikęs vienas didžiausių linų apdirbimo fabrikų „Semlin“?
Taip bekeliaudami pasieksime ir Kaukazą. Skamba egzotiškai? Čia šalia ir Šiaulių žydų kapinės, Šiaulių getas bei Kompelis ir Prūdelis. Kokias istorijas ir paslaptis slepia šiuo pavadinimu vadinamas vienas iš Šiaulių miesto rajonų?
Visos šios istorijos ir paslaptys ekskursantų lauks ekskursijos metu. Tad iki susitikimo prieš Šiaulių miesto gimtadienį. Pažinkime miesto istoriją kartu!
Gidas Andrius Kvedaras lauks prie konferencijų salės "Havana", Rūdės g. 27D