Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

EKSKURSIJA „LYRIŠKA ŠIAULIŲ MIESTO KRONIKA“

Ekskursijos

„Šiaulių miesto lyrinė kronika“
pagal šiaulietės Onos Lukauskaitės-Poškienės (1906-1983) memuarus ir poetinę kūrybą. .Pasinaudokime pastaruoju kūriniu ir pasivaikščiokime po Šiaulius taip, kaip tai darydavo visa Lukauskių šeima praėjusiame amžiuje po Didžiojo karo: tėvas Stasys, mama Helena, vyresnioji sesuo Zulė ir pati Hania.
„Visi čia takai išvaikščioti,
Savas medis ir savas akmuo“.
Taip savąją kroniką pradeda Ona, savo kūrybą mėgusi pasirašyti Hanios vardu ir tėvo giminės iš Žemaitijos atnešta Lukauskaitės pavarde. Štai kaip ji rašo apie save: „Gal dažnas pavadins mane romantike, tegu, neįsižeisiu. Nepriklausau tiems, kurie „norėtų ir Olimpą apsėti kukurūzais“!
Taip su lyrika, prisiminimais ir įžvalgomis keliausime nuo miesto gyvenimo pradžių pradžios per Šiaulių „Rasų“ didįjį kalnelį, pro Onos kuklaus būsto langus į didžių įvykių atminties vietas bei jos tėvo atminimo gatvę.
Panorėsite pajusti gūsį aistros, būtinai paragausime Hanios kavos! Koks tai buvo gėrimas, mums papasakojo Onos kaimynė Albina: „Juoda – kaip naktis, saldi – kaip bučinys, karšta – kaip ...“ Tikiu, užbaigsite šią mintį kartu su paskutiniu gėrimo gurkšneliu. Beje, prie kavos gal būt pritiks ir Lukauskių desertas, apie kurį savo prisiminimuose rašė šviesaus atminimo šiaulietis Vytenis Rimkus. Smalsu?!
Gidas Saulius Stasiūnas prie įėjimo į Saulės laikrodžio aikštę.
Ekskursijos trukmė – 1 val. 30 min. Kelionės pėsčiomis ilgis – apie 2 km.

Ekskursijos metu siūloma paragauti Hanios kavos „Juoda - kaip naktis“ ir Lukauskių šeimos deserto – karšto šokolado su ypatinguoju žolelių aromatu.