Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Džiazo koncertas AUKSINĖ ERA

Koncertai

POVILO JARAMINO IR AGNĖS SABULYTĖS DŽIAZO KONCERTAS „AUKSINĖ ERA“

Į „Laiptų galeriją“ sugrįžta džiazas! Gegužės 15 d. 18 val. šio muzikos žanro gerbėjai kviečiami pasiklausyti auksinio džiazo laikotarpio klasikos. Ją interpretuos vienas pirmųjų džiazo puoselėtojų Lietuvoje, fortepijono maestro POVILAS JARAMINAS bei dainininkė, aktorė, kūrybinių projektų sumanytoja ir iniciatorė, dainų tekstų ir muzikos autorė AGNĖ SABULYTĖ.

Koncerto AUKSINĖ ERA metu skambės 1920 – 1930 metų laikotarpio džiazo kūriniai, vėliau tapę šio muzikos žanro standartais. Tuo laikotarpiu džiazo muzika tapo svarbiu kultūriniu, socialiniu reiškiniu, o to meto kūriniai ilgam užsitikrino populiariausiųjų pozicijas. Ne veltui periodas tarp Pirmojo ir Antrojo pasaulinio karų pradėtas vadinti auksinio džiazo era.

Maestro Povilas Jaraminas, kalbėdamas apie džiazą sako: „Klasikinis džiazas, kaip ir klasikinė muzika, yra neužmirštama klasika, kurios norisi klausytis, norisi ją groti bei puoselėti“.

„Džiaugiuosi, galėdama prisiliesti prie šios ypatingo grožio ir gylio muzikos, nepavaldžios laikui, įtraukiančios savo genialiu paprastumu, užburiančios subtilybėmis. Kartu su džiazo maestro Povilu Jaraminu leistis į pažintį su auksinio džiazo era yra žymiai drąsiau ir labai įdomu. Muzika, kuri įkvepia šypsotis sielą, įkvepia tikėti, net kai liūdni debesys gaubia padangę. Asmenybės, kūrusios ir atlikusios ją – didžiausi mokytojai tobulėjimui. Belieka tik klausytis, išgirsti, mokytis iš ilgametę patirtį turinčio kūrybinio partnerio ir perleisti per savo vidinį pasaulį. Labai lauksime visų, neabejingų džiazo klasikai!“ – apie patirtį su džiazo muzika pasakoja Agnė Sabulytė.

Povilas Jaraminas ir Agnė Sabulytė koncerto metu atliks G. Gershwino, K. A. Suessdorfo, I. Gordono, H. Arleno, C. Porterio, J. Kerno, R. Rodgerso, J. Kanderio, K. Weilio, L. Barto ir kt. melodijas, kurias pristatė ryškiausios to meto džiazo legendos: J. Garland, F. Sinatra, E. Fitgerald, Billie Holiday, Nat King Cole. Ne viena minėtų dainų yra tapusios šių atlikėjų vizitine kortele, o jų įsimintinas tekstas bei muzika dar ir šiandien nepalieka abejingų.

Pasimatykime gegužės 15 d. 18 val. „Laiptų galerijoje“ (Žemaitės g. 83, Šiauliai) džiazo koncerte!

Bilieto kaina: 10 Eur.

Bilietų rezervacija tel. (+370 41) 200 643 / (+370 41) 200 642