Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

CIRKULIACIJA: „CIA DOISACORDES“ (Brazilija, Čilė, Ispanija) „Cá entre nós“

Spektakliai

Festivalio CIRKULIACIJA pasirodymas

Tarptautinis šiuolaikinio cirko spektaklis

Atlikėjai: Roberto Willcock ir Thiago Souza

TRUKMĖ: 50 min.

VIETA: VŠDT Mažoji salė (įėjimas iš Varpo g.)

Rekomenduojamas amžius: N-10

Erdvė, kurioje viskas lieka tik „tarp mūsų“, - šventa prieglobsčio vieta daugeliui. Čia besivystančios draugystės ir judesiai kyla iš reikiamybės susisieti su kitu. Šios saugios terpės tarp dviejų žmonių ypatingai reikia tuomet, kai išorinis pasaulis nėra itin draugiškas... „Cá entre nós“ remiasi vertikaliosios virvės disciplina, kuri reikalauja ypatingo atlikėjų techninio pasiruošimo ir jėgos: pasirodymo metu nėra jokių saugos priemonių, remiamasi artisto jėga ir gebėjimais balansuoti, skristi, kilti ir suvaldyti laisvą kritimą virve. Tradicinė šios disciplinos forma – itin paplitusi tarp cirko profesionalų ir yra dažnai įtraukiama į dideles pasirodymų, kaip „Cirque du Soleil“, programas.

Atlikėjai Thiago Souza (Brazilija) ir Roberto Willcock (Čilė) susipažino Brazilijos cirko mokykloje, kuri žinoma dėl savo stipraus parengimo ir labai klasikinio požiūrio į cirką. Tačiau ten atvykus dėstyti Lietuvoje žinomam režisieriui Roberto Magro, jų dėmesys pasisuko šiuolaikinio cirko ir Europos link. Turėdami itin stiprų techninį parengimą, šie menininkai pasišovė absoliučiai dekonstruoti vertikaliosios virvės discipliną. Beveik viskas, ką dažniausiai matome šios disciplinos spektakliuose, čia nenaudojama. Dar daugiau, - dažniausiai ant kabančios virvės balansuojantį matome vieną kūną, tuo tarpu šiame spektaklyje remiamasi dueto principu.

Būtent dėl šio išskirtinio požiūrio darbas buvo atrinktas į „circusnext“ platformą ir ten buvo pastebėtas daugelio Europos festivalių. Spektaklio kūrybinio proceso metu atlikėjai rezidavo ir Lietuvoje, kurios ryškiu ženklu „Cá entre nós“ išliko kompozitoriaus Jokūbo Tulabos muzika.

Pasirodymas yra Valstybinio Šiaulių dramos teatro festivalio "Teatrodromas" dalis.