Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Ačiū už meilę muzikai

Koncertai

Vasario 29 d. organizuojame išskirtinį koncertą, skirtą atminti Maestro Virgilijų Noreiką, „Ačiū už meilę muzikai“.

Atlikėjai:
Jovita Vaškevičiūtė (mecosopranas)
Antanas Zakarauskas (tenoras)
Linas Dužinskas (fortepijonas)

Virgilijus Noreika buvo vienas ryškiausių ir mylimiausių pastarojo šimtmečio operos dainininkų, kūrybinio piko metais ryškiai žibėjęs didžiosiose scenose Buenos Airėse, Milane, Maskvoje, Paryžiuje, Berlyne, Čikagoje, padovanojęs keturiasdešimt septynis metus Lietuvos operos ir baleto teatro scenai. Maestro buvo garsiojo tenoro Kipro Petrausko mokinys, per keturiasdešimt du pedagoginio darbo metus perteikęs savo žinias ir meistriškumą gausybei įvairių kartų solinio dainavimo mokinių. 2018 m. iškeliavęs amžinojo poilsio maestro po savęs paliko mokiniams įdiegtą meilę muzikai ir gausybę jo išugdytų spindinčių scenos žvaigždžių.

Buvę profesoriaus auklėtiniai Jovita Vaškevičiūtė (mecosopranas) ir Antanas Zakarauskas (tenoras) koncertu „Ačiū už meilę muzikai“ šiltai ir su pagarba prisimins maestro V. Noreiką atlikdami garsiausius ir dažniausiai skambėjusius kūrinius: Giacomo Puccinio, Georges Bizet, Giuseppe Verdi operų gražiausias arijas ir duetus bei žinoma, Algimanto Raudonikio „Švelnumą“.

Operos solistė J. Vaškevičiūtė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijavo profesorės Sigutės Stonytės klasėje, tačiau toliau dainavimo mokėsi Lietuvos operos ir baleto teatro Operos studijoje, kur susidūrė jos ir V. Noreikos keliai. Solistės bendradarbiavimas su kompozitoriumi Peter Eotvos dar 2008 m. atvėrė jai kelius į Europos scenas, o po dešimties metų šio kompozitoriaus kvietimu J. Vaškevičiūtė debiutavo Teatro Colon Buenos Airėse, tame pačiame teatre kur prieš daugelį metų pasirodė ir V. Noreika. Dabar solistė pasirodo ne tik pagrindiniuose klasikinių sceninių kūrinių vaidmenyse, bet dažnai atlieka vaidmenis ir šiuolaikinėse operose, kaip Onutės Narbutaitės „Kornetas“ ar praėjusiais, 2023 metais pristatytame penkių šiuolaikinių kompozitorių bendrame kūrinyje „Kas Aš?“.

Su J. Vaškevičiūte scenoje pasirodys ne vieną duetą kartu atlikęs A. Zakarauskas. Muzikas jaunystėje studijavo fortepijoną, klarnetą ir dainavimą, tačiau pastarasis pavergė labiausiai. Tenoras, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigęs klasikinio dainavimo studijas, išvyko gyventi ir kurti į Australiją, kur jam vieninteliam iš lietuvių kilmės operos solistų suteiktas išskirtinio talento statusas. Dainavimo meno mokęsis iš Dame Joan Sutherland, Dennis O’Neill, Lisa Gasteen, Yvonne Kenny, Joshua Hecht, Grace Bumbry ir kitų pasaulyje žymių muzikų A. Zakarauskas dabar ir pats perduoda dainavimo meno paslaptis solinio dainavimo mokiniams, dalyvauja soliniuose ir bendruose koncertuose.

Solistams koncerte fortepijonu pritars Linas Dužinskas. Šalia aktyvios koncertinės veiklos mūsų šalyje ir Europoje pianistas yra kompaktinių įrašų „Lietuvos Didieji“ bendraautorius, vienas iš prodiuserių ir leidėjų, taip pat dirba Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje, kaip akompaniatorius koncertavo su dainininkais Regina Maciūte, Inesa Linaburgyte, Gintaru Liaugminu, Sigute Trimakaite, tūbininku Laimonu Masevičiumi, violončelininku Gleb Pyšniak, nuolat groja su Nomeda Kazlauskaite-Kazlaus.

Daugiau informacijos www.polifonija.lt +370 677 65655 [email protected]