Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

63-OJI ŠIAULIŲ REGIONO KŪRĖJŲ VIZUALIOJO MENO PARODA

Parodos

2024 m. birželio 6–29 d. Šiaulių dailės galerijoje veiks 63-oji Lietuvos dailininkų sąjungos Šiaulių skyriaus kasmetinė paroda.

Parodos atidarymas birželio 6 d., ketvirtadienį, 17.30 val. Atidarymo metu parodos lankymas nemokamas.

 

APIE TIKRUMĄ

63-oji metinė Šiaulių miesto dailininkų paroda turi kultinį statusą, todėl jos ypatingai reklamuoti nereikia, bet priminti kelis dalykus būtina. Tai viena ilgiausiai Lietuvoje vykstančių grupinių parodų. Tai tęstinis renginys, kurio metu susiformavo kelios menininkų kartos. Tai metinė paroda, kurią norėta uždaryti ar ignoruoti, ir kuri vis atgimdavo nauja jėga ar idėjomis. Tai socialinis miesto gyvenimo reiškinys, kurio istorijoje, dalyvių biografijoje, kūrinių ikonografijoje atsispindi gyvybinga miesto istorija, jos skonio, vertybių, gyvenimo kaita.

Todėl šią parodą reikia vertinti ne kaip vieną iš daugelio, bet kaip miesto meno ir kultūros metraštį kuriantį įvykį, kuris laiko atsitiktinumus sujungia į vientisą pasakojimą. Kas jame svarbiausia? Šio pasakojimo autorių įvairovė, kurios nepamatysi jokiame kitame renginyje. Todėl parodos dalyviai turi unikalią galimybę vis iš naujo pajusti ir matyti, lyginti ir atrasti miesto meninio gyvenimo pulsą ir suvokti savo vietą šiame bendrame kūrybos lauke.

Taip skelbiamos savitos regionalizmo vertybės. Būdingos tik šiai vietai ir laikui. Svarbiausia, kad ne tik menininkai, bet ir šios parodos auditorija gali patirti panašius jausmus, išgyventi bendrą menininkų ir miesto gyventojų likimą, perskaityti jos šifrus parodos kūrinių temose, formose, faktūrose ir spalvose. Štai kodėl dalyvaudamas šioje parodoje, kaip autorius ar kaip žiūrovas, bent trumpam supranti, ką reiškia būti tikru „šiauliečiu“.

– menotyrininkas Virginijus Kinčinaitis.

 

_ _ _

Mieli lankytojai, dalyvaudami parodų atidarymuose, neprieštaraujate, kad jie gali būti filmuojami ar fotografuojami, o jų nuotraukos viešinamos Šiaulių dailės galerijojs internetinėje svetainėje, žiniasklaidoje ar socialiniuose tinkluose.