Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

ŠIAULIAI IŠ AUKŠTAI

Parsisiųsti GPX
Trumpai apie maršrutą
Vidutinis
5 km
5 val.
5
Maršruto danga
100% Asfaltas
1% Žvyrkelis
1% Miško kelias

Miestai akių lygyje – kasdienybė, dažnai ir nudelbus akis judame, retai kada pakeliame galvas pažiūrėti, kokios spalvos dangus ar kokio grožio balkonėliai. Miestas iš aukštai atrodo visai kitaip. Ir visai nesvarbu, kokiame aukštyje žvelgsite į žmogeliukus ten, šaligatviais judančius – atsiveriantys horizontai sužavi bet kuriuo metu laiku. Kviečiame miesto panorama pasimėgauti šią vasarą Šiauliuose!

„Saulės terasa“aktualiausia vasarą. Čia juk didžiausia vaikų žaidimų aikštelė, gėlių sienelės fotosesijoms ir skaniausios vietos pavalgyti. Terasoje ne vienerius metus buvo siekiama neįtikėtino rekordo – daugiausia dviračių ant stogo! Gegužės pabaigoje vėl bandyta pagerinti rekordą. Vasarą terasoje rengiami ir koncertai. Kas gali būti geriau už gerą muziką šiltą vasaros vakarą?

Fotografijos muziejus ne tik gerų parodų vieta, fotografijos edukacijų Meka, bet ir vieta, kur ant stogo įrengta terasa dovanoja nepakartojamus bulvaro prisiminimus. Būtent bulvaro – terasa juk pačiame bulvaro centre, tad galima matyti pėsčiųjų gatvės abi dalis ir skaičiuoti praeivius. Ši terasa tiesiog sutverta renginiams. O vasarą jų ant stogo tikrai netrūksta.

Prisikėlimo aikštės siena dažnai būna užpildytas parodomis. O užlipus į pastato terasą atsiveria visai neblogas vaizdas į aikštę. Jausmas lyg būtum VIP ložėje ir stebėtum judėjimą aikštėje lyg mini spektaklį.

Katedros bokštas pateikė labiausiai intrigavusią sezono naujieną. Pagaliau galima į miestą pažiūrėti iš 70 metrų aukščio bokšto. Pakeliui į bokšto viršūnę sutinkami didžiuliai varpai, naujai pakabintas karilionas. O vaizdai iš tokio aukščio – tikrai nepakartojami. Iš visų keturių pasaulio pusių Šiaulių miestas rodosi gerai. Tiesūs keliai, ežeras, žalieji plotai ir miesto skruzdėlynas – lyg ant delno. Beje, į bokštą galima patekti tik su gidu.

Salduvės piliakalnis galbūt ir ne pati aukščiausia vieta mieste, bet čia geriausia vieta pasitikti saulę. Miesto abiturientai, atsisveikindami su mokykla, čia pasitinka saulę. Tai simbolinis naujo gyvenimo pasitikimas. Žiemą nuo šio kalno smagu leistis su rogutėmis, o šiltuoju metų laiku rengti piknikus ir mėgautis gamta.

Oro balionas – tik iš anksto susitarus ir esant palankioms oro sąlygoms. Kita vertus, dėl unikalių nuotraukų iš labai aukštai galima ir pasistengti. Šiauliuose skraido net kelios oreivių kompanijos, todėl tikrai įmanoma susiderinti šias pramogas. Pasak skridusių, vaizdai tikrai nuostabūs – visą kelią lygi Rėkyvos ežero spindesys, ilgiausia Tilžės gatvė, tikrai kaip pjūvis, dalija miestą į dvi dalis.

Tad ką pasirinksite jūs? Skrisite? Kopsite ar tiesiog liksite ant grindinio ir su pavydu žvelgsite į tuos, kurie pasistengė ir užlipo?

Atsiliepimai

Komentuoti

Išmanioji programėlė / Audio gidas

Tai - interaktyvi, naujoviška, šiuolaikinių technologijų sprendimais pagrįsta mokymosi ir kultūros pažinimo priemonė skirta Lietuvos ir užsienio lankytojams pažinti mūsų krašte esančius reikšmingus ir unikalius kultūros paveldo objektus bei žymius žmones