Ar pasiruošę kulinarinei kelionei Saulės mieste – Šiauliuose? Nuo bohemiškų „gastropub'ų“ naktinėtojams, vakarienės ant ežero kranto iki prašmatnių restoranų su istorija. Visas čia paserviruotas TOP‘ as nusipelnė jūsų dėmesio ir... paragavimo!
Šeimos restoranas siūlo klasikinį maistą, labiausiai orientuojasi į prancūzišką virtuvę, tačiau čia galima rasti ir įvairių europietiškų patiekalų. Šefas Algirdas naudoja daug prancūziškų technikų ir klasikinės prancūziškos virtuvės elementų. „Mūsų restorane nebus taip, kad nesuprasi, ką valgai, maistas pakeis skonių savybes ar tekstūrą.
Modernus ir elegantiškas restoranas, siūlantis europietiškos virtuvės patiekalus, kuriuose derinamos tradicijos, klasikinės technikos ir modernūs eksperimentai. Restoranas garsėja subtilia aplinka, elegancija, profesionaliu aptarnavimu ir išskirtiniais patiekalais, taip pat siūlo verslo pietus, degustacines vakarienes bei savaitgalio brunch'us.
Gurmaniška kelionė laiku, kuri prasideda istorinėje Chaimo Frenkelio viloje, Šiauliuose. Čia šiuolaikinės virtuvės skoniai susipina su baroko laikų prabanga, virsdami nepamirštamomis patirtimis. Jūsų kulinarinės kelionės vadovas – tai rafinuotas meniu, kurį parengėme orientuodamiesi ne į kiekybę, bet į kokybę. Pristatome ir unikalų pusryčių meniu, sudarytą iš daugybės gardžių užkandžių lėkštelių.
Čia pristatomas išskirtinai jaukus ir elegantiškas interjeras, derinamas su prabanga ir švelnia atmosfera. Restorano etosas remiasi ilgamečiais šeimos receptais, o šiems kulinarijos kūriniams pritapti prie prabangios atmosferos padėjo žinomas šefas Gian Luca Demarco. Restorano koncepcija įkūnija “Slow Food” judėjimo filosofiją, kuri skatina naudoti tik šviežiausius ir autentiškiausius produktus. Algirdo Simono Žiogo prancūziški pyragaičiai, kurie puošia išskirtinę desertų vitriną, yra tikra saldainių simfonija.
Bulvaro širdyje įsikūręs bohemiškas restoranas, dar dažnai tarp svečių vadinamas Fridos namais. Čia galima pasijusti tarsi tobuloje, laukinėje gamtoje, rožių ir atogrąžų miškų apsuptyje. Patiekalai kosmopolitiški - įvairių pasaulio šalių įkvėpti ir moderniai patiekti. Šefo darbo Fettuccine makaronai, indiškas Tikka Masala, ispaniškos Churros. Žuvų bei jūros gėrybių patiekalai leis pajusti pasaulio šalių prieskonius, tad suklysta čia nebus. Restorano pasididžiavimas – pyragaičiai, macarons sausainiai, kruasanai ir kiti, pačių kepti šedevrai.
Dramaturgas – įkvėptas įvairiakultūrių pasaulio virtuvių, visas jas vienija skirtingos gastronomijos kultūros. Atvykus į svečius venomis pradeda pulsuoti maisto skoniai, muzika ir išskirtinę nuosavybę turintys kokteiliai. Degustuojamas maistas nukelia į gastronomija perpildytą pasaulio virtuvę, o sulaukus miesto gatvėse įsižiebiančių žibintų DRAMATURGAS pakvies šokiui.
Šiauliai visada turėjo savo pulsą. O dabar ir savo skonį. Iš lėto brandinta idėja pagaliau išriedėjo į gatves, su visa savo energija, kvapais ir, svarbiausia, skoniais. Pas mus maistas ir gėrimai nėra tik pavalgyti ir atsigerti. Čia jie istorija, pokalbių pradžia, o kartais ir vakaro pabaiga. Mes ne tik gaminam, mes pasakojam. Apie tai, kas slypi už kiekvieno gėrimo burbuliuko, už kiekvieno kepsnio traškumo, už kiekvieno padažo, kurio receptą bandėm penkis kartus, kol galiausiai gavosi kaip reikia.
Apsilankymas „Žvejų užeigoje“ – tai kelionė ne tik per europietišką virtuvę, bet ir nuostabi pažintis su naujais skoniais jaukiai įrengtoje aplinkoje, mėgaujantis Rėkyvos ežero panorama. Stiklinėje terasoje besigardžiuodamas meistriškai paruoštu karpiu ar ant grotelių kepta sviestažuve ir stebėdamas nerimstančius buriuotojus priešaky, atrodo, paleidi ir savo jusles pavėjui. Malonumas tampa tiesiog nesuvaldomas.
Įsikūręs pačioje Šiaulių bulvaro širdyje, baras „Motyvas“ kviečia atsipalaiduoti jaukioje aplinkoje su originalais gėrimais ir ištobulintais patiekalais. Baro virtuvė – vieta, kur tradiciniai skoniai susitinka su moderniais sprendimais. Gėrimų meniu išsiskiria plačiu pasirinkimu, nuo klasikinių kokteilių iki drąsių ir netikėtų skonių.
Šiaulių bulvare restoranas duris atvėrė 2002 metais, tačiau jo istorija siekia laikus prieš Pirmąjį pasaulinį karą. Čia siūlomas pavasariškai gaivus meniu, kuriame dominuoja aukščiausios kokybės brandinta mėsa, švelni paukštiena ir šviežios daržovės. „Morgano“ meistrų paruošti patiekalai ne tik džiugina skonio pojūčius, bet ir atspindi nepriekaištingą kokybę.
Čia nuolat tvyro pašėlusi airiška atmosfera, kuri padeda nusimesti visus suvaržymus ir pasinerti į bendravimo liūną. Mus rasi pačioje Šiaulių širdyje – bulvare, o jei pasimesi – vadovaukis klausa: nuo mūsų nuolat sklinda gardaus juoko garsas.
Restorano logotipas meška yra žemaičių tvirtumo simbolis. Kaip matysite, kad meška eina su šaukštu, tai taip ir supraskite, kad reikės valgyti sočiai, daug, skaniai ir svarbiausia – nebrangiai! Restorane vyrauja europietiška, lietuviška ir žinoma žemaitiška virtuvė. Svarbiausi patiekalai cepelinai su spirgais ir grietine, balandėliai, bulviniai blynai. O tiems kas nori pavalgyti labai sočiai rekomenduojame paragauti nuo kaulo besineriančios karkutės. Skanumėlis!
Trečią dešimtį skaičiuojanti ir jau daugelio miesto gyventojų bei svečių pamilta kavinė, kurioje kiekvienas patiekalas ruošiamas su meile ir preciziškumu. Čia neskubama – jauki aplinka kviečia stabtelėti nuo miesto šurmulio ir mėgautis laiku su brangiausiais, o prislopinta šviesa ir muzikos garsai sukuria atmosferą, kai norisi pasilikti ilgiau.
Neabejojame, kad gastronomijos vojažas Saulės mieste bus su itin daug prieskonių ir poskonių. Jeigu prie gero maisto bus noro dar ką įdomaus nuveikti ir patirti, visą labiausiai pamėgtų lankytinų vietų, nepamirštamų įspūdžių ir profesionalių rekomendacijų „meniu“ rasite čia – www.visitsiauliai.lt.
Atsiliepimai