Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

2021 METŲ KALENDORIUJE „TAYKAYKAA“ – ŠIAULIŲ MUZIKANTŲ PORTRETAI

Šiaulių apskrities muzikantų gerbėjai turi unikalią galimybę savo mylimus atlikėjus ar grupes išvysti 2021 metų kalendoriuje „TAYKAYKAA“, iliustruotame skaitmeniniais muzikantų portretais.

„Labai norime, kad Šiaulių krašto muzikantai būtų pastebimi, stengiamės skatinti jų bendravimą, organizuojame Šiaulių apskrities muzikos apdovanojimus „ŠAMA“. Muzikantų kalendoriaus idėja sklandė jau seniai, tačiau būtent šiemet, siaučiant pandemijai, ji išsigrynino ir tapo dar aktualesnė, juk dabar muzikantai negali koncertuoti ir sutikti savo klausytojų“, – sako muzikantų kalendoriaus iniciatorius Remigijus Ruokis.

Kalendoriaus iliustracijas kūrė iš Šiaulių kilęs, o šiuo metu Didžiojoje Britanijoje kuriantis dailininkas, animatorius, muzikantas Martynas Juchnevičius, praeityje grojęs populiarioje roko grupėje „Lygiailyja“. „Kalendorius – galimybė įprasminti tuos, kurie reprezentuoja Šiaulių muzikinį gyvenimą dabar arba buvo ryškūs praeityje. Esu muzikantas, tad imtis šio projekto man buvo įdomu ir malonu“,– sako menininkas.

Ne vieną dešimtmetį Martynas kuria portretus, karikatūras, komiksinius piešinius, pasitelkdamas įvairias POP ART tipo technikas. „Kalendoriaus iliustracijas galima priskirti POP ART žanrui, tai – karikatūriški komiksinio žanro skaitmeniniai muzikantų portretai“, – apie iliustracijas pasakoja menininkas.

Kalendoriuje išvysime 12 su Šiauliais siejamų kolektyvų ar atlikėjų: ansamblį „Jonis“, grupes „Bix“, „Vairas“ „GIN‘Gas“, „Lygiailyja“, „Brainers“, atlikėjus Virgį Stakėną, Gytį Paškevičių, Džeraldą Džerį Jankauską, Laurą Remeikienę, Saulę, Laimontą Lainių Dinių.. Kalendoriuje išryškintos muzikantams svarbios datos, reikšmingiausi Lietuvos įvykiai.

„Suskaičiavome 60 atlikėjų ar grupių, kurias būtina įamžinti, tad kasmet galėsime džiuginti Šiaulių apskrities muzikantų gerbėjus. Suplanavome penkis kalendorius“, – sako R. Ruokis. Jis kviečia metams pasibaigus neišmesti kalendoriaus, o savo mylimiausius įsirėminti ar susirinkti atlikėjų parašus. Norintys įsigyti kalendorių, informacijos turėtų ieškoti „Šiaulių naktų“ „Facebook“ paskyroje arba rašyti el. adresu [email protected].

Atsiliepimai

Komentuoti