Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

ŽVILGSNIS Į LATVIJOS KULINARINĮ PASAULĮ

Projektas „Kulinarinio turizmo plėtra per šiuolaikinį tradicinės lietuvių ir latvių virtuvės skonį“, akr. „Paragauk istorijos”, Nr. LL-00224 įgauna pagreitį, tad projekto partneriai įgyvendina pirmąsias projekte numatytas veiklas. Projekto istorijos, gastronomijos ir paveldo ekspertai jau pluša prie istorinių archyvų ir informacijos apie kulinarinį paveldą, o tuo tarpu projekto partnerių (Šiaulių TIC, Šiaulių technologijų mokymo centras, Daugpilio TIC ir Daugpilio technologijų ir turizmo technikos mokykla) darbuotojai, kartu su maitinimo įstaigų bei žiniasklaidos atstovais susirinko į patirties mainų kelionę Latvijoje. Daugpilio turizmo informacijos centras suorganizavo patirties mainų kelionę, kurios metu lankėme Vidzemėje įsikūrusius objetus, siūlančius edukacines ir degustacines pramogas. Ragavome patys, žiūrėjome, kaip degustacijos vykdomos, kas labiausiai akcentuojama, kaip pateikiamas paveldas, senoviniai patiekalai, išlaikytos ilgametės tradicijos, istorija, o taip pat ir neatsiejama kasdienybė. 

 

 

Viena iš lankytinų vietų buvo ožkų ūkis „Livi“, kuriame gaminamas sūris. Atrodytų nieko įspūdingo ir nematyto, tačiau įspūdį paliko degustacijos metu patiekti indai – individualūs, išskirtiniai, iš niekur daugiau nematyti, beje – pagaminti Lietuvoje. Dauguma infoturo dalyvių pritarė, kad toks pateikimas patraukia akį ir įsimena. Lankėme ir daugely kitų vietų, o toliau tęsime patirtis  ir semsimės idėjų Lietuvoje. Vienas iš pagrindinių šio projekto tikslų – edukacijos ir degustacijos prikeliant kulinarinio Lietuvos ir Latvijos paveldo patiekalus antram, šiuolaikiniam gyvenimui, tad žinios, patyrimas ir naujos idėjos išties svarbios!

Projektas įgyvendinamas pagal 2021–2027 m. Interreg VI Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos IV prioritetą – Turizmo ir paveldo ekonominis potencialas. Konkretus tikslas 4.1 – Kultūros ir tvaraus turizmo vaidmens stiprinimas ekonomikos plėtroje, socialinėje įtrauktyje ir socialinėse inovacijose

Projekto įgyvendinimo trukmė: 2025 vasario 1 d. – 2027 sausio 31 d. (24 mėnesiai).

Visas projekto biudžetas – 643 363,78 Eur. Bendrasis Europos regioninės plėtros fondo finansavimas – 514 691,01 Eur.


Šis pranešimas parengtas naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už jo turinį pilnai atsako Šiaulių turizmo informacijos centras ir jis nebūtinai atspindi Europos Sąjungos nuomonę.

 

Atsiliepimai

Komentuoti