Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

„ŽODŽIAI-PA-TRANKOS" LEIDINIO PRISTATYMAS

Kiti renginiai

Gegužės 13 d., penktadienį, 17.30 val. Šiaulių dailės galerijoje (Vilniaus g. 245) vyks interaktyvus sakytinio žodžio poezijos ir literatūros edukacijos leidinio „Žodžiai-pa-trankos” pristatymas.

Pristatymo metu leidinio autoriai ir sudarytojai – Jovaras Kelpšas ir Asta Volungė – pristatys sakytinio žodžio poeziją kaip žanrą ir kaip literatūros edukacijos metodą. Taip pat išgirsite šio žanro pavyzdžių – leidinyje publikuotų autorių kūrybos ir galėsite patys išbandyti kūrybinius pratimus.

Tą pačią dieną, 14.30 val., vyks kūrybinės rašymo dirbtuvės su leidinio autoriais. Registracija čia: https://bit.ly/38I6VuL


Žodžiai-pa-trankos

Ir trankos!
Ir trankos!

Šnioja palei šoną
Slysta per makufelį
Šauna į mėnulį
Ir sudūžta lemputė
Rikošetas
Pataiko į smilkinį
Iškrenta smegenys

Susiraitęs
gal kiek sergantis
Liežuvis
užsikloja paraku

Iššauna patranka

Ir pergalė –

Žodis!


Ar žodžiai trankosi? Ar žodžiai gali būti patrankos? Ar svarbūs žodžiai turi būti šnabždami ar rėkiami? Kas yra literatūra? Maironis, Donelaitis, Šekspyras, Kamiu? O gal Beata Tiškevič? Ir kuo skiriasi Šekspyras nuo pikto vairuotojo, o šis – nuo skelbimo apie dingusį kačiuką?

Ne be reikalo šiais klausimais pradedamas leidinys „Žodžiai-pa-trankos“ – jame peržiangiamos ribos tarp kasdienių žodžių ir literatūros, tarp autoriaus ir skaitytojo, tarp kūrybos ir vandalizmo.

Kviečiame pasimėgauti netradicine poezija, pasišnekėti apie literatūrinius išsidirbinėjimus, nesiekiančius būti tobulais, verčiau visiems prieinamais, išlaisvinančiais ir jungiančiais į bendruomenę.


Renginys yra Kauno menininkų namų literatūros edukacijos programos „Trenksmas“ dalis, programa finansuota Lietuvos Kultūros tarybos