Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Virtualios realybės filmas „Angelų takais“

Kiti renginiai

Nuo 2022 m. gruodžio 2 d. didelio populiarumo susilaukusį virtualios realybės filmą „Angelų takais“ galės išvysti ir Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus (Vilniaus g. 74, Šiauliai) lankytojai.

Prestižinių tarptautinių ir nacionalinių konkursų laureatas – virtualios realybės filmas „Angelų takais“ – Kristinos Buožytės ir Vitalijaus Žuko kūrinys, skirtas dailininko, kompozitoriaus ir abstrakčiojo meno pionieriaus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrybai pagerbti.

Virtualios realybės filmas kviečia VR erdvėje leistis į pažintį su 60-čia tiek labai žinomų ir lengvai atpažįstamų, tiek rečiau matomų lietuvių dailininko paveikslų: „Ramybe“, „Angelėliais (Rojumi)“, „Aukuru“, „Angelu“, „Žinia“, „Saule“. Filme aptinkami ir atskiri kai kurių paveikslų fragmentai: aplinka, objektai, detalės, šviesos, dangus, žemė. 25 minučių trunkančią kelionę „Angelų takais“ lydi paties M. K. Čiurlionio ir kompozitoriaus Mindaugo Urbaičio muzika. Viso filmo metu aplinka reaguoja į žiūrovo žvilgsnį: atidus žiūrovo aplinkos stebėjimas ją keičia, praturtina ir priartina prie originalių M. K. Čiurlionio paveikslų.

Bilietai – https://www.angelutakais.lt/bilietai/siauliai
Seanso rezervacija Šiauliuose – https://www.angelutakais.lt/siauliai/

Pirmiems 100 suaugusio asmens bilietų taikoma 5 Eur nuolaida su kodu ŠIAULIAI.

*Norint patekti į virtualios realybės seansą klientai privalo įsigyti ir Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus lankytojo bilietą. Kaina  – 5 Eur, su nuolaida – 2,50 Eur. Bilietus į muziejų  galima įsigyti vietoje.