Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Teatre - Jono Meko fotografijų paroda „Semeniškių idilės"

Parodos

Po Lietuvą keliaujanti Jono Meko šimtmečiui skirta fotografijų paroda „Semeniškių idilės“ atkeliavo ir į Šiaulius. Nuo sausio 13 d. parodą bus galima pamatyti Valstybiniame Šiaulių dramos teatre. Tuo pačiu metu teatre žiūrovams pristatoma Jono Meko kūrybos inspiruota premjera - „Found found found“ (režisierius Naubertas Jasinskas).

Parodoje „Semeniškių idilės“ eksponuojamos fotografų Antano Sutkaus, Algimanto Kunčiaus, Viktoro Kapočiaus bei J. Meko žmonos Hollis Melton užfiksuotos akimirkos iš pirmųjų J. Meko sugrįžimų į Lietuvą 1971 ir 1977 metais.

Parodą organizuoja Lietuvos nacionalinis dailės muziejus, kartu su Jono Meko vizualiųjų menų centru. Parodos kuratorius – Tomas Ivanauskas.

„Pirmieji du J. Meko sugrįžimai į Lietuvą buvo labai ypatingi tiek jam, tiek jo artimiesiems. Iš Lietuvos į Vokietiją broliai Jonas ir Adolfas Mekai pasitraukė 1944 m. o 1949 m. iš Vokietijos išplaukė į Niujorką, kuriame ir apsistojo. Lietuvą pirmą karto aplankė tik 1971 m. Pamėginkime įsivaizduoti ką reiškia grįžti į gimtąjį kraštą ir susitikti su artimaisiais po 27 metų? – sako parodos sumanytojas ir kuratorius Tomas Ivanauskas.

Jono Meko vizualiųjų menų centro direktorius Gintaras Sodeika pritaria: „Jono Meko jubiliejui skirti renginiai, tai dar viena puiki galimybė pažinti iš arčiau šį iškilų menininką ir mąstytoją. Originalusis ir nepakartojamas Jonas Mekas fotografijų parodoje jautriai prabyla į mus...“.

Jono Meko šimtmečiui skirtą fotografijų parodą „Semeniškių idilės“ bus galima aplankyti Valstybiniame Šiaulių dramos teatre nuo sausio 13 d. iki kovo 1 d.