Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Suaugusiųjų mokymosi savaitės „Mokymosi siluetai“ renginiai

Kiti renginiai

2022 m. lapkričio 21–25 dienomis Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija 23-iąjį kartą inicijuoja Suaugusiųjų mokymosi savaitę „Mokymosi siluetai“.

Šių metų Mokymosi savaitės idėją įkvėpė avangardinio kino kūrėjo Jono Meko mintys apie prasmės ieškojimą kasdieniuose, paprastuose dalykuose, apie mokymąsi – kasdienybės prasmę.

Iš J. Meko mąstymų gelmės gimė vaizdinys – mokymosi siluetai. Jokia paslaptis, kad mokymosi, savęs pažinimo, būties prasmės ieškojimo kelias ne visada būna aiškus, primena tamsoje ar migloje dunksančio daikto kontūrus… Kad mintys ir patirtys ne visuomet iš karto apčiuopiamos, vėliau atsispindi tolesniuose žmogaus gyvenimo įvykiuose… Taip kilo mintis pakviesti Lietuvos suaugusiuosius ir jų mokytojus į susitikimą – gyvenimo ir mokymosi siluetų paiešką.

Siluetai, kaip teigiama aiškinamuosiuose žodynuose, siejami su nebyliuoju kinu, karpiniais, pirmomis nespalvotomis nuotraukomis… Kokios formos ir nuotaikos, kokių spalvų bus mūsų mokymosi siluetai? Kokia prasmė juose slypės? – štai esminiai Suaugusiųjų mokymosi savaitės klausimai.

Atsakymų ieškokime mokymosi susitikimuose su kitais ir su savimi. Neabejotina, kad naudingų, prasmingų ir įdomių mokymosi atradimų rasime nagrinėdami savo šeimų ar vietovių istoriją, ieškodami atmintinų įvykių, perprasdami skaitmeninio raštingumo vingrybes; analizuodami tarpkultūrinius, etninius visuomenės santykius; įsileisdami į savo gyvenimą sveiką gyvenimo būdą; atskleisdami savo sporto ir kūrybos gebėjimus; tobulindami verslumo, pilietiškumo, mokėjimo mokytis, bendradarbiavimo gebėjimus… Pasisemkime naujų patirčių, apmąstykime jas ir mokykimės iš jų, kad mūsų gyvenimas būtų kokybiškesnis, kad būtume dar geriau pasirengę nugalėti kliūtis, kad įsibėgėję mokytis nebegalėtume sustoti!

Ir tegul mūsų mokymasis, perfrazuojant Joną Meką, „bus ne važiavimas į tikslą, bet grožėjimasis juo“.

  • Lapkričio 21–25 dienomis kviečiame į Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Suaugusiųjų mokymosi savaitės užsiėmimus.
  • Lapkričio 21 d. 13.00–16.00 val. Mokymai „Skaitmeninio dokumento kūrimas ir pasirašymas el. parašu“. Lektorė J. Rimeikienė. Būtina išankstinė registracija tel. +370 41 371724. Kompiuterių klasė (II aukštas).
  • Lapkričio 21–25 d. 10.00–16.00 val. Kūrybinės dirbtuvės „Vienas atspaudas“. Būtina išankstinė registracija tel. +370 41 420510. Knygos grafikos centras.
  • Lapkričio 21–25 d. Orientavimosi žaidimas Šiaulių mieste „Dėk į kojas!“. Startas ir finišas – prie Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos. Informacija apie žaidimą ir žaidimo QR kodas pateiktas stende, esančiame lauko aikštelėje prie I aukšto įėjimo.
  • Lapkričio 22 d. 13.00–16.00 val. Mokymai „Debesų technologijos“. Lektorė J. Rimeikienė. Būtina išankstinė registracija tel. +370 41 371724. Kompiuterių klasė (II aukštas).
  • Lapkričio 23 d. 13.00–16.00 val. Paskaita „Naujienų skaitymo menas“ (apie naująsias medijas, patikimus informacijos šaltinius, kritinį mąstymą ir saugų internetą). Lektorė J. Rimeikienė. Būtina išankstinė registracija tel. +370 41 371724. Kompiuterių klasė (II aukštas).

 

VISI UŽSIĖMIMAI NEMOKAMI.

Kilus klausimų, kreiptis į Ingą Petkūnaitę, el. p. [email protected], tel. +370 41 523748.