Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Spektaklis „Šimtmečio moterys” Burbiškio dvare

Spektakliai

Liepos 31 dieną 14 valandą Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvaro istorijos skyriaus (Radviliškio r.) konferencijų salėje Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorės Jurga Kalvaitytė ir Neringa Bulotaitė vaidins spektaklį „Šimtmečio moterys“.

Istorinis dokumentinis spektaklis skirtas Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui ir pirmosioms Lietuvos feministėms. Spektaklyje netikėtais rakursais pristatomos tokios legendinės moterys kaip rašytojos Gabrielė Petkevičaitė-Bitė, Julija Žymantienė-Žemaitė, seserys Chodakauskaitės – Sofija Smetonienė ir Jadvyga Tūbelienė, aktorė Ona Rymaitė, visuomenininkė, leidėja Felicija Bortkevičienė. Spektaklio kūrėjos išradingai keliauja šių moterų gyvenimo istorijomis, atskleidžia sudėtingų likimų peripetijas. Aktorės atkurdamos to laikotarpio moterų kostiumų madas, perteikia ne tik jų vidinį, bet ir išorinį grožį, o taip pat priartina jas prie šiandienos, leidžia šiuolaikinei moteriai geriau suprasti Lietuvos moterų laisvėjimo istoriją. Spektaklio metu rodomi ir originalūs XX amžiaus pirmosios pusės Lietuvos filmuoti kadrai.

Po spektaklio vyks susitikimas su aktorėmis.

Spektaklis – projekto „Burbiškio vasaros susitikimai“ dalis. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.