Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

ŠIAULIŲ „ROMUVOS“ GIMNAZIJOS DŽIAZO ORKESTRO KONCERTAS „PAVASARIO VITRAŽAI“

Koncertai

Džiazo orkestras „Romuva“ susikūrė 2011 metais. Nuo pat jo įkūrimo kolektyvui vadovauja ir vaikus moko groti ilgametis muzikos mokytojas Romualdas Žukauskas. Orkestro vadovo darbą su jaunimu ir neišblėstančią energiją įvertino ir gimtasis Šiaulių miestas – 2019 metais, mokytojo dienos proga, orkestro „Romuva“ vadovas pripažintas Šiaulių miesto Metų Mokytoju.

Kolektyve laiką leidžia ir mokosi groti iki 30 įvairaus amžiaus mokinių, kurių dauguma nėra mokęsi muzikos mokykloje ir anksčiau neturėjo nieko bendro su pučiamaisiais instrumentais. Todėl su muzikiniu raštu ir muzikos subtilybėmis didžioji dalis atlikėjų supažindinami būtent orkestro pamokose. Orkestre groja ne tik Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos mokiniai, tačiau ir muziką mylintys bei groti norintys jaunuoliai iš kitų miesto mokyklų.

Orkestro programa labai plati ir įvairiapusė, tačiau daugiausiai ją sudaro lietuvių ir užsienio kūrėjų džiazinio stiliaus kompozicijos, bet nevengiama ir akademinių kūrinių. Būtent dėl gausios džiazinės programos orkestras yra išskirtinis tarp moksleivių orkestrų ir yra kviečiamas dalyvauti įvairiuose renginiuose bei koncertuose.

Kolektyvas nuolat kelia savo meninį lygį kasmet vasarą rengiamose kūrybinėse stovyklose, dalyvauja Lietuvos moksleivių dainų šventėse, koncertuoja kartu su Šiaulių ir kitų miestų profesionaliais orkestrais, bigbendais taip pat rengia pučiamųjų muzikos vakarus – koncertus, 2015 m. pavasarį organizavo respublikinį moksleivių pučiamųjų instrumentų muzikos festivalį – konkursą „Pučiam 2015“.  Nepakartojami orkestro pasirodymai ir sulauktos didelės pagyros iš Lietuvos bei užsienio džiazo žvaigždžių orkestrui bei vadovui – po dalyvavimo tarptautiniuose džiazo festivaliuose „Big Band Festival Šiauliai 2019“, „Big Band Festival Šiauliai 2020“, „Big Band Festival Šiauliai 2021“ ir tarptautinio jau tradicija tapusio „Šiauliai Jazz 2019“. Kasmet orkestras dalyvauja Gatvės muzikos dienų renginiuose, taip pat savo koncertus rengia ir Džiazo dienos proga.

Nesenai orkestras minėjo savo veiklos 10-metį, kurio proga šiauliečiams ir miesto svečiams surengė įsimintiną ir kupiną smagių džiazo melodijų koncertą. Orkestro pasirodymai „Romuvos“ gimnazijos, didelės reikšmės Šiaulių miesto bei respublikiniuose ir tarptautiniuose renginiuose susilaukia nemažai dėmesio ir teigiamų atsiliepimų. Tai patvirtina ir sėkmingi pasirodymai Atviruosiuose Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatuose, kur B kategorijoje „Romuva“ nuolat tampa prizininkais, pelnomi B kategorijos reprezentatyviausio orkestro titulai, o 2020 m. šiame čempionate orkestas iškovojo 1-ąją vietą.

Kolektyvas tęsia savo muzikinę kelionę ir nori savo atliekamą muziką parodyti ir žiūrovus džiuginti ne tik Lietuvoje, tačiau ir už jos ribų – 2022 m. balandžio mėn. orkestras „Romuva“ keliaus į Liuksemburgą, kur yra pakviestas dalyvauti ir atstovauti Lietuvą Europos Big Bendų mėgėjų čempionate.