Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Šiaulių knygų mugė 2022: pasikrauk kultūros energijos!

Šventės, festivaliai

Kasdien permainingai keičiantis energijos kainoms ir sklindant gandams apie jos stygių ateityje, vienas žmonijos energijos šaltinis per amžius išlieka stabilus ir nuolat atsinaujinantis. Tai kultūra!

Lapkričio 19 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje visą dieną aukščiausios kokybės kultūros energiją generuos jau septintoji Šiaulių knygų mugė. Kviečiame visus, kurie jaučia kultūros stygių ar nori ilgam laikui „pasikrauti“ gerų įspūdžių. Tai jums garantuos susitikimai su autoriais, naujos knygos, įdomūs edukaciniai užsiėmimai ir daug kitų veiklų.

Pasikrauti kultūros energijos padės:

  • Muzikos garsais Knygų mugę atversiantys ir uždarymą vakare vainikuosiantys Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ ir muzikantas, grupės „Arbata“ lyderis Andrius Zalieska-Zala.
  • Knygų ir kitų leidinių pristatymai bei susitikimai su jų autoriais: Akvilina Cicėnaite, Benu Bėrantu, Laurynu Katkumi, Daina Opolskaite, Ieva Dumbryte, Dominyku Norkūnu, Jūrate Sučylaite, Evelina Savickaite-Kazlauske, Giedre Šmitiene, Jurga Jonutyte ir daugeliu kitų.
  • Meditacine nuotaika užburianti populiarioji „Gongų ir Tibeto dubenų garsų terapija“.
  • Visai dienai pramogų pateiksiantys Šiaulių miesto ir rajono, Joniškio, Radviliškio, Pakruojo rajonų viešųjų bibliotekų, Šiaulių „Aušros“ muziejaus, Renatos Lazdin, Dovilės Karklelės, Dovilės Bazarės ir kt. edukaciniai užsiėmimai, seminarai, teatralizuotos pamokos ir lėlių teatras mažiesiems.
  • Naujausią literatūrą pristatysiančios leidyklos „Andrena“, „Apkabink mėnulį“, „Jūsų Flintas“, „Gelmės“, „Kauko laiptai“, „Kitos knygos“, „Lieparas“, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, „Litera“, „Raidynėlis“, „Skaitau nuo gimimo“, „Skanios knygos“, „Vox Altera“, „Žara“, „Charibdė“, „Baltos lankos“, „Dvi tylos“, Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras, taip pat Prancūziškas knygynas, elektroninis knygynas „Leidiniai paštu“, Šiaulių „Aušros“ muziejus, knygų autorės Džiuljeta Korsakienė, Rima Palijanskaitė ir Renata Lazdin.

Visą mugės programą rasi interneto svetainėje https://siauliuknygumuge.lt/

 

Svarbu tėveliams! 4–7 metų vaikus nuo 11 iki 20 val. galėsite palikti „Kibi ribi“ erdvėje, kur juos prižiūrės bibliotekos darbuotojai.

 

Susitikime Šiaulių knygų mugėje lapkričio 19 d. adresu Aušros al. 62, Šiauliai. Ateik ir pasikrauk kultūros energijos!

Visi renginiai NEMOKAMI.

 

Šiaulių knygų mugės organizatorė – Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka.

Šiaulių knygų mugę iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir  Šiaulių miesto savivaldybė.

Partneriai ir rėmėjai: „Šiaulių televizija“ „Etaplius.lt“, „Saulės radijas“„LTG Link“, „LT Advert“, „Busturas“, „Owexx“,  Šiaulių turizmo ir informacijos centrasLietuvos gestų kalbos vertimo centras.

Draugai: Šiaulių PPC „Akropolis“„GORILA reklama“„Vilmers“.

 

Renginių metu fotografuojama ir filmuojama. Nepageidaujant būti fotografuojamiems ir (arba) filmuojamiems arba nesutinkant su nuotraukų ir (arba) vaizdo medžiagos viešinimu, prašome apie tai informuoti fotografą.