Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos užsiėmimai, skirti Vasario 16-ajai paminėti

Edukacijos

Visą vasario mėnesį kviečiame registruotis ir dalyvauti Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos rengiamame edukaciniame užsiėmime moksleiviams „1918 m. Vasario 16-osios aktas: signatarai ir Šiauliai“. Užsiėmimo metu bus rodomas išskirtinis dokumentinis vaizdo įrašas apie Šiaulių miesto Juliaus Janonio gimnazijos auklėtinius signatarus: Joną Vileišį, Steponą Kairį, Alfonsą Petrulį, Mykolą Biržišką, taip pat bus galima pamatyti originalius 1928 m. Šiaulių miesto vaizdus ir Nepriklausomybės 10-mečio minėjimą. Po filmo peržiūros užsiėmimo dalyviai žinias pasitikrins virtualioje Kahoot! viktorinoje.

Užsiėmimai vyks bibliotekoje arba nuotoliniu būdu.

Rekomenduojama mokiniams nuo 5 klasės.

Būtina išankstinė registracija telefonu 8 41 371737 arba el. paštu [email protected]. Kontaktinis asmuo  ̶  Jonė Gorytė.

Užsiėmimai nemokami.

 

Turiningam laisvalaikiui jau galite į namus užsisakyti Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos sukurtus stalo žaidimus:

„Lietuvos istorija“ – tai edukacinis atmintį lavinantis žaidimas, kurio tikslas yra ugdyti žaidėjų Lietuvos istorijos raidos supratimą bei orientuotis istorijos faktuose ir įvykiuose. Jį sudaro 300 kortų su istorijos įvykiais nuo Lietuvos vardo paminėjimo iki 2020 metų. Žaidėjams nereikia būti istorijos žinovais, jie varžosi dėliodami istorijos įvykius chronologine seka. Žaidimo tikslas – surinkti daugiausia taškų išdėstant Lietuvos istorinius įvykius chronologine tvarka. Rekomenduojama nuo 7 metų amžiaus.

„Dėk į kojas“ – tai originalus stalo žaidimas, padedantis pažinti knygnešystės istoriją. Žaidimas dalyvius nukelia į lietuviškos spaudos draudimo laikotarpį, 1864–1904 metus. Kiekvienas žaidėjas tampa knygnešiu, gaunančiu užduotį iš Mažosios Lietuvos į daraktorių mokyklą Šiauliuose atgabenti nelegalios literatūros. Kontrabandininkų nuolat tyko pavojai, bet knygnešiai turi daug pagalbininkų ir žino visokių gudrybių, padedančių įveikti sunkumus. Kiekvienas žaidėjas-knygnešys keliauja tuo pačiu keliu, bet patiria skirtingų išbandymų. Taip žaidėjai įsijaučia į herojaus vaidmenį ir turiningai leidžia laiką. Rekomenduojama nuo 7 metų amžiaus.

Virtualus žaidimas „Žandarai už durų“ – tai kompiuterinis žaidimas, supažindinantis žaidėjus su XIX a. pabaigos lietuvių kultūriniu gyvenimu, literatūra, Povilo Višinskio asmenybe ir jo nuveiktais darbais. Žaidimo scenarijus parengtas remiantis Povilo Višinskio biografija – žaidimo veiksmas vyksta 1900 metais, kai P. Višinskio bute caro žandarai rengėsi daryti kratą. Žaidėjų užduotis – logiškai mąstant, ieškant užuominų, sprendžiant galvosūkius surasti kambario raktą ir kuo greičiau pasprukti nuo žandarų. Kitaip žaidėjo laukia areštas už neteisėtą veiklą lietuviškos spaudos draudimo laikotarpiu. Žaidimą rekomenduojame žaisti kompiuteriu, nes būtent šiam įrenginiui žaidimas pritaikytas labiausiai. NUORODA Į ŽAIDIMĄ

Stalo žaidimus galite užsisakyti ibiblioteka.lt arba telefonu 8 41 371737 (užsisakant žaidimus į namus reikia turėti bibliotekos skaitytojo pažymėjimą).

Žaidimai nemokami.