Biudžetinė įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras
Vilniaus g. 213-90, LT-76348 Šiauliai
Juridinio asmens kodas 145398346
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

RŪTOS KATILIŪTĖS TAPYBOS PARODA

Parodos

MALONIAI KVIEČIAME Į PIRMĄ KARTĄ ŠIAULIUOSE RENGIAMĄ
Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatės
RŪTOS KATILIŪTĖS TAPYBOS PARODĄ.
Lankytojus pasitinka parodos autorės video pasisveikinimas, dr. dailėtyrininkės Danutės Zovienės pristatymas.

 

Rūta Katiliūtė yra viena ryškiausių abstrakčiosios dailės atstovių Lietuvoje. Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė, 2016 m. apdovanota už abstrakčiosios tapybos turtingumą. Šios dailininkės vardas dažnai siejamas su mėlyna spalva, nes būtent ji ilgą laiką dominavo įvairiose R.Katiliūtės kompozicijose, nors menininkė ne kartą parodė, kad yra meistriškai įvaldžiusi visą spalvų spektrą.

Lietuvos dailės instituto (VDA) vitražo studijas baigusi dailininkė nuo 1969 m. dalyvauja parodose. Pirmoji iš lietuvių menininkų yra gavusi prestižinę Krasner-Pollocko fondo stipendiją (JAV, 1994), pelnė Diuseldorfo kultūros departamento, Golart-Stiftung, Miuncheno kultūros departamento stipendijas (Vokietija, 1993, 1996). Tapytojos kūrinių yra įsigiję Lietuvos nacionalinis dailės muziejus, Nacionalinis M.K. Čiurlionio dailės muziejus, Tretjakovo galerija Maskvoje, Salustowicz galerija Vokietijoje, privatūs kolekcininkai.

„Tai minimalistinė abstrakcija, kur svarbiausia yra spalva, šviesa, erdvė, jausmas ir meditacija, nes Rūtos Katiliūtės realybė – tai debesys ir rūkai, miglos ir efemeriški toliai“ (Danutė Zovienė).

Paroda veiks iki lapkričio 15 d.

Laikomės visų nustatytų saugos ir higienos reikalavimų.

Susitikime ir  www.laiptai.com, www.facebook.com/LaiptuGalerija,